Košarka
SPORTOVI
Košarka
bit će tu još svega

Cleveland i Boston ponovno pregovaraju: Cavsi žele "opljačkati" Celticse!

Cleveland Cavaliersi ne mire se situacijom u kojoj su dobili teže ozlijeđenog Isaiahu Thomasa u tradeu za Kyriea Irvinga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pretposljednji dan kolovoza (30.8.) postavljen je kao krajnji rok za odluku poništava li se veliki trade između Clevelanda i Bostona. Podsjetimo, Kyrie Irving otišao je u Celticse, koji su u Cavse poslali prvi pick na idućem NBA draftu, Antu Žižića, Jaea Crowdera i Isaiahu Thomasa. Upravo zbog potonjeg se razmišlja o poništavanju tradea.

Pri obavljanju liječničkog pregleda otkriveno je da Thomas ima daleko ozbiljniju ozljedu kuka, što Cavsima prema pravilima NBA lige daje za pravo da poništi trade. S obzirom da je odnos Irvinga i Cavsa nepopravljivo narušen, kao i odnos između Celticsa i igrača kojih su se odrekli, predstavnici su odlučili ponovno sjesti za stol i razgovarati.

Ovakva situacija ide debelo na ruku Clevelanda, koji će pokušati "opeljušiti" Boston. Prema pisanju američkog portala Clutch Points, novi sportski direktor (GM) Cavsa Koby Altman želi još jednog igrača od Bostona ili pick prve runde 2018. ili 2019. godine. GM Bostona Danny Ainge nije oduševljen ovakvim raspletom, no nema mu druge nego saslušato Altmana.

Igrače koje Cleveland želi su ovogodišnji treći pick s NBA drafta Jason Tatum ili odlični Jaylen Brown, kojem je lanjska sezona bila premijerna u NBA ligi. Za obojicu se vjeruje da su budućnost Bostona, tako da će ih se Ainge vrlo teško odreći.

Ukoliko odluče smanjiti apetite, Cavsi bi mogli dobiti Terryja Roziera, Marcusa Smarta ili pak pickove na draftu od Memphisa odnosno LA Clippersa.

Možda Cavsi uključe u trade još pokojeg igrača, pa lakše dođu do prve dvojice spomenutih igrača. Iman Shumpert prvi je čovjek za napuštanje redova Clevelanda, pa to nekako ima i logike da ode u Celticse i popuni mjesto Jaea Crowdera kao solidnog igrača u obrani.

No vidjet ćemo. 30. kolovoz je kranji datum za odluku...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider