Košarka
SPORTOVI
Košarka
sezona loše počela

Cedevita teško poražena na otvaranju Eurokupa

Cedevita nije na najbolji način otvorila nastup u Eurokupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite poraženi su u susretu 1. kola A skupine Eurokupa na gostovanju u Las Palmasu kod Herbalife Gran Canarije s 76-101 (16-22, 18-32, 27-23,15-24).

Španjolska momčad je već nakon dvije četvrtine imala 20 razlike (54-34) i pobjednik susreta na Kanarima je već tada bio riješen. Kod Cedevite su najefikasniji bili Scotty Hopson (23) i Miro Bilan (16), a kod Gran Canarie Kuric (25), Aguilar (13) i hrvatski reprezentativac Planinić (12).

Zagrepčani su igrali oslabljeni. U Las Palmasu su bili bez Karla Žganeca, Marka Arapovića i Ra'Shada Jamesa, a umjesto njih u rosteru su bili mladi Lovro Buljević i Roko Rogić.

Domaćini su vodstvo koje nisu ispustili preuzeli već u prvoj četvrtini. Protivnik je večeras bio bolji i raspoloženiji i Cedevita nije imala velike šanse. Scotty Hopson je za goste upisao 23 poena, četiri skoka i tri asistencije. Miro Bilan dodao je 16 poena, osam skokova i dvije asistencije, a Mirza Begić ubilježio je 12 poena, tri skoka i dvije blokade.

Spomenut ćemo i da je mladi Buljević za 7:29 min. na parketu upisao tri skoka, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu, dok je kod gostiju Kyle Kuric uz pet trica ubilježio 25 poena i četiri skoka.

U drugom susretu skupine Lietkabelis Panevezys je kod kuće slavio protiv skopskog MZT-a s 90-89. Slobodan je bio ruski Nižnij Novgorod, a u 2. kolu 19. listopada Cedevita dočekuje litvanski sastav. Četiri prvoplasirane momčadi iz svake skupine ulaze u TOP 16.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider