Košarka
SPORTOVI
Košarka
ukić iskreno o eurobasketu

Cedevita u novu sezonu ABA lige ulazi sa samo jednim ciljem!

2003. Zadar, 2014. Cibona. Jedine su to godine u 16-godišnjoj povijesti košarkaške ABA lige u kojima su slavili hrvatski klubovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naš prvak Cedevita ulazi u sezonu u kojoj je glavni cilj postati treći hrvatski klub koji je osvojio regiju. Košarkaši Cedevite u novu su sezonu krenuli pobjedom u Superkupu ABA lige. Do prve su pobjede došli pod vodstvom novog trenera Jure Zdovca, a već u petak čekaju ih novi izazovi - počinje nova sezona ABA lige.

"Generalno sam zadovoljan. Imamo dosta mladih igrača koji su pokazali kvalitetu, želju i napredak u svega mjesec dana. Treba pobjeđivat jer se od Cedevite to očekuje", rekao je trener Zdovc.

Jedan od onih na kojeg trener još ne može računati je i Marko Arapović koji se još uvijek nije oporavio od teške ozljede ligamenta koljena koju je zaradio u polufinalnoj majstorici ABA lige protiv Partizana.

"Sve bolje i bolje je. Svaki dan osjetim napredak. Došao sam u fazu kada sam počeo trčati, uskoro ću početi skakati i vjerujem da sam oko Božića spreman za utakmice", kaže Arapović.

Za utakmice je definitivno spreman i mladi reprezentativac BIH Džanan Musa. Koji je najavio i glavni cilj kluba , a to je konačno i osvajanje ABA lige.

"Nama je glavni cilj sezone konačno osvojiti naslov ABA lige", rekao je Džanan Musa.

A u ispunjenju svih ciljeva momčadi bi ove sezone trebao pomoći i Roko Ukić. Kapetan košarkaše reprezentacije još se jednom osvrnuo na nastup reprezentacije na Eurobasketu.

"Za mene Eurobasket u potpunosti nije to bio loš dan nego mislim da od prvog dana u skupini nismo bili pravi , čak ni u skupni koju smo prošli s četiri pobjede. Jednostavno nije to bila košarka koja je garantirala nešto više", kaže Roko Ukić.

I dok je još jedan nuspješan nastup na Europskoj sceni apsolviran, Ukić se okerće prema novoj klupskoj sezoni.

"Bit će jako zahtjevno, prije svega fizički, bit će puno putovanja, međutim to nam je posao. Znamo kakav je kalendar i moramo dati najbolje šta možemo od sebe", zaključio je Ukić.

Prvu priliku za dati sve od sebe igrači Cedevite imati će već u petak u prvom klu ABA lige kada će u Dvarani Dražena Petrovića ugostiti FMP.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider