Košarka
SPORTOVI
Košarka
SLAVLJE LAKERSA

Butler srušio Buckse jednom od najboljih play-off izvedbi u NBA povijesti

Miami Heat i Los Angeles Lakersi poveli su 3:1 u seriji protiv Milwaukee Bucksa, odnosno Memphis Grizzliesa.

Jimmy Butler (Foto: Afp)

Senzacionalnom partijom odigranom protiv Milwaukee Bucksa u Kaseya Centru, Jimmy Butler doveo je Miami Heat na korak do konferencijskog polufinala.

Heat je slavio protiv prvaka iz 2021. godine rezultatom 119:114, uz veliki preokret u posljednjoj četvrtini, na krilima svog najboljeg igrača.

Samo trojica zabili su više

Bucksi su kroz cijelu utakmicu polako graditi prednost, pa su nakon prve četvrtine vodili 33:28, a na poluvremenu 57:50. U trećoj su u jednom trenutku pobjegli na 13 poena razlike, da bi pred posljednju dionicu imali prednost 89:78.

A onda se dogodila čudesna četvrtina Heata. Točnije, pola četvrtine, budući da je šest minuta prije kraja na semaforu stajalo 101:89 za goste. Miami onda u manje od tri minute, na krilima Butlera radi seriju 13:0 te dolazi do svog prvog vodstva u drugom dijelu.

Bucksi su ponudili sve što su imali, došli su u još jedno vodstvo, no Jimmy i ekipa više nisu bili sposobni promašiti te su odnijeli pobjedu 119:111. Čak 42 poena zabili su u posljednjoj četvrtini.

Butler je postigao 56 poena, što je četvrti najbolji učinka u povijesti NBA doigravanja, gdje su bolji tek Michael Jordan (63), Elgin Baylor (61) te Donovan Mitchell (57) i to uz senzacionalan šut 19/28 (3/8 za tri poena). Pridodao je tomu devet skokova i dvije asistencije, a kvalitetno ga je popratio Bam Adebayo, s 15 poena i osam skokova. Bucksima nije pomogla odlična partija Giannisa Antetokounmpa, 26 poena, deset skokova i 13 asistencija.

Lakersi na krilima LeBrona

Do vodstvo 3:1 došli su i Los Angeles Lakersi, nakon produžetaka savladavši Memphis Grizziliese rezultatom 117:111. 

Lakersi su u jednom  trenutku utakmice vodili i s 15 poena prednosti, da bi dozvolili gostima povratak, no u produžetku se pokazalo tko je iskusnija momčad.

Produžetak su izborili šutem LeBrona Jamesa u posljednjoj sekundi regularnog dijela utakmice, a onda su James i Anthony Davis tamo odradili posao. Upravo njih dvojica postigli su prvih devet poena momčadi, dok je zakazao Ja Morant, pogodivši tek jedan od svoja četiri šuta.

James je završio susret s 22 poena, 20 skokova i sedam asistencija, dok je Davis upisao 12 poena, 11 skokova i četiri blokade.

Kod Memphisa je najbolji bio Desmond Bane s 36 poena i sedam skokova, a Ja Morant je, uz vrlo loš šut (8/24), upisao 19 poena i sedam asistencija.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider