Košarka
SPORTOVI
Košarka
MOŽDA DA JE 2016.

Brooklyn Netsi poslali jednu od najbizarnijih "trade" ponuda ikad, iako je u njoj Kevin Durant

U NBA ligi trenutno traju preslagivanja momčadi za iduću sezonu.

Kevin Durant (Foto: Afp)

Netom završenu sezonu NBA lige zapamtit ćemo po nekoliko stvari među kojima je svakako i priča o Brooklyn Netsima. U najvećem dijelu New Yorka izgradili su sjajnu momčad s nekoliko superzvijezda. U prvom planu to su Kyrie Irving i Kevin Durant, kojima su pridružili Goran Dragiča, Andrea Drummonda, Blakea Griffina i mnoge druge.

Momčad koja je na početku sezone proglašena glavnim favoritima za naslov na kraju je jedva izborila doigravanje, a onda ih je tamo u prvom krugu dočekala metla od Boston Celticsa.

"Galacticos" Netsi neće dobiti drugu priliku

Sve je jasno kako ista momčad neće krenuti po drugi pokušaj te da će doći do velikih promjena. No, čini se da oni zaduženi za sportsku politiku trenutno nemaju realan uvid u stanje stvari. To se može zaključiti prema jednom ponudu za razmjenu, koju su službeno poslali put Minnesotta Timberwolvesa.

Njima su ukratko ponudili Kevina Duranta. Iako će do početka iduće sezone navršiti 34 godine, ponajbolji košarkaš ovog stoljeća i dalje igra na vrlo visokoj razini. U prosjeku je prošle sezone ubacivao 29.9 poena, uz 7.4 skokova i 6.4 asistencija (što mu je rekord karijere). I nema momčadi gdje i danas ne bi bio glavna violina i napadačka opcija.

Teško je pretpostaviti što su Netsi očekivali

Problem je u onome što su Netsi s druge strane zatražili. Oni žele Karla-Anthonyja Townsa, Anthonyja Edwardsa i četiri buduća draft picka prve runde. Moramo li reći da je ponuda ekspresno odbijena? No, nas najviše zanima kakva je bila reakcija kad je ista došla. Možemo se kladiti na šok pa onda i glasan smijeh jer kako drugačije shvatiti namjere GM-a Netsa i njegovih suradnika.

Karl Anthony Towns također je jedan od najboljih igrača lige i svakako centar najvećeg i najkvalitetnijeg šuterskog arsenala na svijetu te ikona ove franšize koja ga je 2015. odabrala kao prvi pick drafta.

Anthony Edwards prvi je pick drafta 2021. godine te iza sebe ima dvije sjajne sezone i gomilu prostora za napredak. Ukratko, smiješi mu se Hall of Fame karijera, ukoliko ostane na trenutno putanji napretka.

I pored toga još četiri draft picka prve runde.

Možda da se radi o Durantu iz 2016. godine? Ma ne, niti onda!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider