Košarka
SPORTOVI
Košarka
drugi najveći u posljednjih 12 minuta

Netsi kreirali nestvarni, jedan od najvećih preokreta u NBA ligi: Russell kao u transu!

Jedna od najvećih preokreta u posljednjih 12 minuta utakmice viđen je noćas u NBA ligi.

D\'Angelo Russell slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Noćas je u NBA-u viđen jedan od najvećih preokreta u posljednjoj četvrtini u povijesti lige. Sacramento Kingsi ugostili su Brooklyn Netse i nakon tri četvrtine utakmice imali čak 25 poena prednosti. Činilo se da je priči kraj, no s tim se nije složio D'Angelo Russell.

Mladić je ubacio 27 poena u posljednjih 12 minuta, od sveukupno 44 koliko je ubacio za Brooklyn tu večer. Russell je sam ubacio čak devet poena više nego što je ubacila kompletna momčad Sacramenta, koja je četvrtinu završila sa svega 18 koševa.

Netsi su zadnju dionicu dobili rezultatom 45:18, čime su nadoknadili nevjerojatnih 25 razlike u 12 minuta igre. Russell je pogodio 10 od 15 šuteva iz igre, od čega su tri bila za tri poena.

Pobjednički poen za monstruozni preokret zabio je Rondae Hollis-Jefferson 0.8 sekundi prije kraja, kada se odlučio za prodor pored Marvina Bagleyja III. Lopta je trebala ići u ruke Russellu, ali ga je D'Aron Fox jako dobro zatvorio pa Hollis-Jefferson nije imao drugog izbora nego da pokuša sam riješiti pitanje pobjednika.

Netsi su u konačnici slavili rezultatom 123:121 i kreirali svoj najveći preokret ove sezone i jedan od najvećih u povijesti NBA lige. Za one koji ne znaju, najveći preokret u posljednjoj četvrtini dogodio se 1977. godine, kada su Milwaukee Bucksi nadoknadili 29 poena razlike protiv Atlanta Hawksa i slavili s također dva poena razlike.

Sveukupno gledajući Sacramento je kreirao šesti najveći preokret u regularnom dijelu NBA sezone, jer je tijekom treće dionice gubio i 28 poena razlike. Istu su stvar napravili i Los Angeles Clippersi ove sezone protiv Bostona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider