Košarka
SPORTOVI
Košarka
ŠTETA ZA SUSJEDE

Bosna i Hercegovina eliminirana s Eurobasketa, Španjolska u derbiju dana osvojila skupinu A

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak se morala oprostiti od Eurobasketa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaška reprezentacija Litve savladala je Bosnu i Hercegovinu rezultatom 87:70 u prvom susretu posljednjeg kola skupine B na Eurobasketu.

Naši susjedi u Kölnu ipak nisu uspjeli osigurati prolazak teške grupe, čemu su se nadali nakon što su ranije savladali Sloveniju i Mađarsku te dugo držali egal protiv Njemačke. Ipak, jučer protiv Francuske te danas protiv Litve im je ipak nešto nedostajalo.

Litva se uzdigla nakon početna tri poraza

Litavci su prvenstvo startali s tri poraza u neizvjesnim susretima, no ovog puta neizvjesnost nisu dozvolili. Bosna i Hercegovina držala se u susretu tek prvu četvrtinu, koja je završila rezultatom 28:28 te prvih par minuta druge.

Sredinom druge Litva je podigla gas i to odmora otišla na +14, odnosno 56:42. Već sredinom treće četvrtine otišla je Litva na +21 i tu je bilo gotovo. Bosna i Hercegovina do kraja susreta pokušavala se vratiti, no najbliže su došli na -11, odnosno 70:59 pred kraj trećeg perioda. No, isti je Litva onda završila serijom 5:0 i posljednju četvrtinu učinila formalnošću.

Na kraju pobjeda Litve 87:70, čiji je najbolji igrač danas bio Jonas Valanciunas s 13 poena te čak 15 skokova i pet asistencija. Domantas Sabonis dodao je 12 poena te šest skokova i četiri asistencije. U sastavu Bosne i Hercegovina još jednom je najbolji bio Džanan Musa, koji je upisao 22 poena, uz pet asistenija.

Litva već zna protiv koga će igrati u osmini finala, a to je reprezentacija Španjolske, pobjednik grupe A.

Španjolci u derbiju savladali Tursku

Košarkaši Španjolske su svladali Tursku rezultatom 72:69 (17:18, 21:16, 18:16, 16:19) i osvojili su prvo mjesto u skupini s omjerom pobjeda i poraza 4-1.

Turska i Španjolska su već ranije osigurali plasman u osminu finala, samo je bilo pitanje tko će osvojiti prvo mjesto u skupini.

Kod Španjolaca najbolji je bio Willy Hernangomez sa 15 poena, a Lorenzo D'ontez Brown dodao je 11 koševa. Tursku, koja je završila sa omjerom 3-2, predvodio je Cedi Osman sa 20 koševa.

U ovoj skupini danas se još sastaju Bugarska - Belgija, te Gruzija - Crna Gora. Nakon tih susreta bit će poznata preostala dva sudionika osmine finala. Belgija i Crna Gora imaju omjer pobjeda i poraza 2-2, a Bugarska i Gruzija 1-3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider