Košarka
SPORTOVI
Košarka
pogledajte razgovor

Bogdanović za Dnevnik Nove TV: ''Ako propustimo SP, ne znam iskreno tko će ostati''

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je od Poljske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Bojan Bogdanović (GOL.hr)

Iako je bila veliki favorit, Hrvatska je u Gdanjsku poražena rezultatom 79:74, čime je vrlo vjerojatno ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kini iduće godine. Kapetan reprezentacije i njen najbolji igrač - Bojan Bogdanović samo za Dnevnik Nove TV nije krio razočaranje novim neuspjehom hrvatskih košarkaša.

U gluho doba noći iz Gdanjska je na zagrebački aerodrom sletjela hrvatska košarkaška reprezentacija. Nakon poraza od Poljske, koji nas je kilometrima udaljio od plasmana na Svjetsko prvenstvo, snage za stati pred naš mikrofon našao je jedino kapetan - Bogdanović.

"Jako težak poraz za nas, trenutno smo daleko od Svjetskog prvenstva. Dok još postoji nada mislim da se moramo boriti i nadati se najboljem, iako opet ponavljam - iz ove perspektive Kina nam je jako daleko", izjavio je Bogdanović za Novu TV.

Hrvatska je trenutačno posljednja u skupini s omjerom od tri pobjede i pet poraza. A na Svjetsko prvenstvo idu - prva tri. U teoriji - sve je još moguće. Ali u praksi - Hrvatska će zbog FIBA-inog rasporeda sve četiri preostale utakmice igrati bez najboljih igrača - Bogdanovića, Šarića, Zubca, Žižića i Simona. A budući da je i s njima izgubila i od Litve i od Poljske: bez njih su nam izgledi pali na čistu teoriju.

Kapetan i dalje optimističan

"Svako ljeto se iznova nadam da možemo nešto preokrenuti. Već samo tu praktično sedam-osam godina i svake godine, iz godine u godinu je isto, ali opet se nadam nekom boljitku hrvatske košarke. Iako iz ove perspektive i pogotovo nakon novog teškog poraza, teško je vjerovati", rekao je Bogdanović.

Kapetan ističe kako iskreno vjeruje da i bez NBA igrača Hrvatska može dobiti sve do kraja, samo ako poboljša pristup. No pitali smo ga što ako to ne bude slučaj? Neplasman na Svjetsko prvenstvo znači i izostajanje s Olimpijskih igara 2020.

"Praktički propuštamo dva ljeta, to je tek za tri godine. Dug je, jako dug period do tog Europskog prvenstva i ne znam iskreno tko će ostati tu, a tko neće", objasnio je košarkaš Indiane.

Nadamo se samo da godine i godine frustracija neće ugasiti Bogdanovićevu želju da Hrvatskoj donese medalju s velikih natjecanja. Za vrijeme Eurobasketa 2021. Bojan će debelo zagaziti u 33. godinu života. Čak i za standarde hrvatske košarke, porazno bi bilo da do tada uopće ne dobije još koju priliku da svoju želju - pretvori u stvarnost.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider