Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pet blokada Zupca

Bojan Bogdanović torpedirao i Šarićeve Sunse: Utah odnijela pobjedu u dramatičnoj završnici

Utah Jazz upisala je tijesnu pobjedu protiv Phoenix Sunsa 96:95 u dvoboju u kojem su sudjelovala i dvojica najboljih hrvatskih košarkaša, Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bojan Bogdanović prevodio je svoju momčad u pobjedi protiv Phoenixa s 29 poena (šut iz igre 8/13, trica 4/8). Babo je tako sjajno otvorio sezonu u novom dresu i drugi put zaredom bio najbolji strijelac Jazza.

Utah je pobijedila unatoč lošoj šuterskoj večeri od 38 posto iz igre i 23 izgubljene lopte. Jazz je to nadoknadio dobrom obranom, posebno u zadnjim minutama, a uz Bogdanovića se istaknuo i Donovan Mitchell, koji je stavio 25 poena i iznudio odlučujući prekršaj 0,4 sekunde prije isteka vremena.

''Carter je bio sjajan u obrani cijelu utakmicu, ali samo sam napravio potez i pokušao doći do linije slobodnih bacanja. Nisam to puno radio u drugom poluvremenu, ali uspio sam u završnom posjedu'', rekao je Mitchell.

Mitchell je u zadnjim sekundama primio loptu i krenuo driblingom napasti Jevona Cartera, na kraju iznudivši prekršaj Devina Bookera dok je pokušao položiti loptu. Mitchell je pogodio prvo bacanje prije nego što je promašio drugo i ostavio Sunse bez vremena.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) Bogdanović s više poena nego minuta briljirao u pobjedi Jazza: ''Fenomenalno ga je vidjeti takvog'' divider

Phoenix je predvodio Devin Booker s 21 poenom, Kelly Oubre Jr. dodao je 18, a Carter 15 poena, uključujući i tricu za poravnanje rezultata na 95:95. Prije toga su obje momčadi bile na 70 poena pri ulasku u zadnju četvrtinu.

Prvi put je protiv svoje bivše momčadi igrao i novi playmaker Sunsa Ricky Rubio, koji je završio utakmicu s deset poena, deset skokova i osam asistencija. Spomenimo i kako je naš Dario Šarić proveo na terenu 21 minutu te ostvario skroman učinak od četiri poena, jednog skoka i tri asistencije.

Ivica Zubac u dresu LA Clippersa upisao je sedam poena, šest skokova i čak pet blokada za 20 minuta na parketu u pobjedi protiv Charlotte Hornetsa sa 111:96, dok je Mario Hezonja u porazu Portlanda od San Antonija igrao ukupno 19 minuta i zabilježio osam poena i šest skokova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider