Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Double-double'' Šarića

Bogdanović s više poena nego minuta briljirao u pobjedi Jazza: ''Fenomenalno ga je vidjeti takvog''

Bojan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu u dresu Utaj Jazza ne dopustivši da ga nedavna lakša ozljeda gležnja spriječi u njegovoj prisutnosti na terenu.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović pogodio je pet trica i stavio 26 poena u pobjedi svoje Utahe nad Sacramentom sa 113:81. Babo je odlično šutirao iz igre (10/18) igrajući samo 24 minute nakon što je propustio zadnju utakmicu zbog istegnuća lijevog gležnja.

''Strašno je vidjeti ga tako sretnog i tek što se vratio'', izjavio je Donovan Mitchell.

''Kreira. Puno toga radi s loptom. Ulazio u reket, privlači puno pažnje i olakšava nam'', dodala je mlada zvijezda Jazza koja je dodala 15 poena, dok je Mike Conley ubacio 12 i podijelio osam asistencija.

Utah je šutirala 48,6 posto za tri poena nakon što je pucala samo 28,6 posto u prve dvije utakmice. S druge strane, Kingsi su među najvećim razočaranjima na startu sezone, a ovom im je bio treći uzastopni poraz.

U okršaju LA Clippersa Ivice Zubca i Phoenix Sunsa Darija Šarića bolji su bili Sunsi sa 130-122, a Šarić je upisao svoj prvi double-double ove sezone u dresu nove momčadi. On je u 34 minute zabio 15 koševa (šut iz igre 5/8, trice 3/6) uz deset skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Najbolji u redovima Phoenixa bio je Devin Booker s 30 koševa, dok je kod Clippersa Montrezl Harrell ubacio 28 koševa, a Kawhi Leonard 27. Ivica Zubac je igrao 15 minuta za LA Clipperse (zabio je sedam koševa i upisao pet skokova i jedan blok).

Ivica Zubac (Foto: AFP) Odlični Zubac i Clippersi razbili Warriorse, Harden zaustavljen u velikom derbiju NBA lige divider

Miami Heat je u produžetku sa 131-126 pobijedio Milwaukee Buckse koje je predvodio Giannis Antetoukounmpo s 29 koševa, dok je Kris Middleton dodao 15. Dragan Bender nije ulazio u igru. Miami je do pobjede predvodio Goran Dragić s 25 poena.

San Antonio Spursi su sa 124-122 bili bolji od Washington Wizardsa. Najbolji stijelac Spursa bio je LaMarcus Aldridge s 27 koševa, dok je DeMar DeRozan dodao 26 uključujući i pobjednički koš. Luka Šamanić nije ulazio u igru za Spurse.

Cleveland Cavaliers su svladali Indiana Pacerse sa 110-99, a Ante Žižić nije igrao.

Večer je obilježio i Russell Westbrook koji je u pobjedi Houston Rocketsa od 126-123 nad gostujućim New Orleans Pelicansima stigao do 139. triple double učinka u karijeri. On je utakmicu završio s 28 koševa, 10 skokova i 13 asistencija i na drugom je mjestu preskočio legendarnog Magica Johnsona po broju triple-double utakmica u povijesti. Ispred njega je samo još Oscar Robertson koji je imao čak 181 takvu utakmicu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider