Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonja i Bender nevidljivi

Bojan Bogdanović solidan u porazu, monstruozna večer Hezonjina suigrača

U noći sa srijede na četvrtak na NBA terene istrčali su gotovo svi hrvatski košarkaši osim Ante Žižića.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji učinak imao je Dario Šarić čiji su Philadelphia 76ersi sa 118-113 pobijedili Washington Wizardse. Hrvatski je reprezentativac odigrao 32 minute i zabio 24 koša uz šut iz igre 8/12, a trice 1/3, a tome je dodao osam skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Najučinkovitiji kod Sixersa bio je Ben Simmons s 31 poenom i čak 18 skokova, dok je Joel Embiid ubacio 25 koševa i dodao 14 skokova.

Kod Wizardsa najbolji je bio Kelly Oubre Jr. s 22 poena, a Bradley Beal i Jodie Meeks zabili su svaki po 21.

Washington je gotovo uspio nadoknaditi zaostatak od čak 22 koša u zadnjoj četvrtini i njegovi su igrači zadnjih pet minuta namjerno pravili prekršaje na Simmonsu. Wizardsi su smanjili razliku na 14 zahvaljujući paru trica Meeksa i došli su na 96-88 kada su počeli "slati" Simmonsa na liniju slobodnih bacanja. Tri i pol minute prije kraja vodstvo Philadelphie smanjeno je na 100-97. 11 sekundi prije kraja Wizardsi dolaze na 116-113, ali tada Jerryd Bayless pogađa dva slobodna bacanja za konačan rezultat.

Indiana Pacersi izgubili su sa 97-118 od Houston Rocketsa kojima je to šesta uzastopna pobjeda. Predvodio ih je James Harden koji je utakmicu završio s 29 koševa, 10 asistencija i osam skokova.

Houston je vodio s čak 18 koševa nakon tri četvrtine, no Thaddeus Young smanjio je tu razliku na deset koševa osam minuta prije kraja. No Rocketsi se opet odvajaju zahvaljujući seriji od 16-4 kojom dolaze na 110-88 četiri minute prije kraja.

Najbolji strijelac Indiane bio je Young s 23 poena, a Bogdanović je u 31 minuti zabio 15 koševa (šut iz igre 6/12, trice 3/8) uz jedan skok i jednu ukradenu loptu.

Orlando Magic Marija Hezonje sa 121-108 bio je bolji od Oklahoma City Thundera.

Aaron Gordon je za pobjedu svoje momčadi, prvu nakon devet poraza, zabio 40 koševa uz 15 skokova. Oklahomu je predvodio Russell Westbrook s 37 poena, od čega je pet trica te 11 skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti.

Elfrid Payton postigao je 19 poena za Orlando, a Evan Fournier 16. Hezonja je odigrao četiri minute bez pogotka, ali je upisao dva skoka i jednu asistenciju.

Phoenix Sunsi Dragana Bendera poraženi su u Detroitu, gdje su ih Pistonsi svladali sa 131-107. Detroit nije gubio ni u jednom trenutku utakmice, a najveće vodstvo iznosilo je čak 36 koševa. Pistonse su do pobjede odveli Reggie Jackson s 23 poena te Tobias Harris i Avery Bradley s po 20 svaki. Najbolji kod Phoenixa bio je Devin Booker koji je postigao 22 koša. Bender je odigrao 17 minuta i zabio je tri koša (šut iz igre 1/4) te upisao dva skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Golden State Warriorsi u produžetku su sa 127-123 bili bolji od Los Angeles Lakersa. Najbolji strijelac Warriorsa bio je Kevin Durant s 29 poena, Stephen Curry dodao je 28, a Klay Thompson 20. Najbolji kod Lakersa bio je Brandon Ingram s 32 poena. Ivica Zubac nije ulazio u igru.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider