Košarka
SPORTOVI
Košarka
Phila izgleda moćno

Velika noć Sixersa: Asistencija večeri i koš odluke Šarića, povijesna utakmica Simmonsa

Philadelphia 76ers u srijedu navečer upisala je pobjedu protiv Washington Wizardsa sa 118:113.

Sjajna asistencija Šarića (Screenshot Twitter)

Ben Simmons odigrao je strašnu utakmicu upisavši najbolji učinak karijere u poenima i skokovima. Susret je završio s 31 košem, 18 skokova, četiri asistencije, dvije blokade i dvije ukradene lopte.

Nakon što je nadoknadio deficit od 22 razlike, Washington je počeo koristiti taktiku hack-a-Simmons natjeravši rookieja Sixersa da izvede čak 29 slobodnih bacanja od čega je pogodio tek 15. Simmons je u toj kategoriji na skromnom prosjeku od 56,6 posto, ali je zabio šest od posljednjih osam. Njegovih 24 bacanja u zadnjih 12 minuta novi je NBA-a rekord u jednoj četvrtini prema ESPN-u, a 29 ukupno rekord rookieja na jednoj utakmici.

Uz bok Simmonsu bili su i Embiid i Šarić. Centar Sixersa također je bio dominantan s 25 poena, 14 skokova, četiri asistencije i četiri blokade, dok je Šarić ubacio 24 poena i uhvatio osam skokova. Šarić je imao i nekoliko highlighta večeri, upisao je asistenciju utakmice u prvoj četvrtini (za Covingtona) i zabio ključan koš u završnici nakon sjajnog dodavanja T. J. McConnella.

Philadelphia je odličnom predstavom stigla do šeste pobjede u zadnjih osam utakmica i sve više postaje ekipa koja spada u gornji dom Istoka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider