Košarka
SPORTOVI
Košarka
MAVERICKSI U POLUFINALU

VIDEO Bojan Bogdanović promašio jedan od najvažnijih šuteva karijere i poslao Jazz na godišnji odmor

Dallas Mavericksi Luke Dončića eliminirali su Utah Jazz iz ovosezonskog NBA doigravanja.

Bojan Bogdanović (Foto: Afp)

Dallas Mavericksi slavili su u na papiru najneizvjesnijem duelu prvog kruga ovosezonskog NBA doigravanja. U šestoj utakmici protiv Utah Jazza došli su do četvrte pobjede, čime momčad Luke Dončića odlazi u konferencijsko polufinale, gdje ih čeka ogled s Phoenix Sunsima. Bojan Bogdanović i njegovi suigrači odlaze na godišnji odmor ranije nego što su se nadali.

Upravo je Bojan Bogdanović mogao ovaj duel odvesti u sedmu utakmicu, budući da je on dobio priliku gađati posljednji šut na utakmici. Jazz je imao ubacivanje sa strane s četiri sekunde prije kraja utakmice.

Bilo je blizu

Donovana Mitchella su igrači Mavsa dobro pokrili, ali zato se Bojan sjajno izvukao na drugoj strani. Royce O'Neal ga je vidio, a Bogdanović se nakon primanja lopte sjajno oslobodio Reggieja Bullocka, no nakon toga je promašio šut koji bi njegovoj momčadi osigurao još jednu priliku.

Bogdanovićevo sjajno oslobađanje i ne toliko dobar šut možete pogledati OVDJE.

Jazz je inače gotovo tri četvrtine utakmice proveo u vodstvu, a na odmoru su čak imali prednost od 12 poena razlike, 53:41. Mavsi su se vratili u trećoj četvrtini, a prvo vodstvo 72:70 izborili su dvije i pol minute prije kraja iste. Vodstvo su zadržali sve do kraja, iako je Jazz imao spomenutu priliku koju preko Bogdanovića nije iskoristio.

Najbolji kod Jazza bio je Donovan Mitchell s 23 poena, dok je Bogdanović postigao 19. Pobjednike susreta predvodili su Dončić i i Jalen Brunson s po 24 poena.

Čeka se još jedan polufinalist

Svoje mjesto u polufinalu izborili su i Philadephia 76ersi, koji su razbili Toronto Raptorse rezultatom 132:97 i to na njihovog terenu, kao i već spomenuti Sunsi, koji su bili bolji od New Orleansa Pelicansa rezultatom 115:109.

Čeka se još jedan polufinalist, kojeg će se dobiti iz susreta Memphies Grizzliesa i Minnesotte Timberwolvesa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider