Košarka
SPORTOVI
Košarka
NEĆE DALEKO

Bojan Bogdanović ponovno promijenio klub, vraća se tamo gdje je sve počelo

Bojan Bogdanović razmijenjen je iz New York Knicksa u Brooklyn Netse.

Bojan Bogdanović (Foto: Afp)

Nije dugo trajala epizoda Bojana Bogdanovića u New York Knicksima

Hrvatski košarkaš doveden je kao ključna šuterska figura u napadu na titulu, no nije dobio minutažu kakva se očekivala, a onda se i ozlijedio pred doigravanje.

Nakon osam godina ponovno u Barclays Centru

Nikoga tako nije začudila odluka momčadi da ga razmijeni, ali Bojan neće morati daleko seliti, samo iz jednog dijela New Yorka u drugi. 

Naime, Brooklyn Netsi njegova su nova momčad, koja je u Madison Square Gardena poslala Mikala Bridges, a osim Bojana će dobiti i četiri izbora prve runde te izbor prve runde Millwaukee Bucksa i pravo na zamjenu pickova.

Bojan se tako vraća tamo gdje je njegova NBA karijera 2014. godine i započela.

Mentor mlađim igračima ili...?

Bojan je u Netsima proveo dvije i pol sezone. Najbolje je igrao u svojoj posljednjoj sezoni, kad je prije razmjene u Washington postizao preko 14 poena po utakmici.

Bojan će, ostane li u momčadi, imati značajnu ulogu, no teško se može nadati nekom značajnijem timskom rezultatu. Naime, kao u slučaju Pistonsa, ponovno je član momčadi u izgradnji, gdje bi osim bitnog autoriteta na parkeru trebao biti i svojevrsni mentor mlađim igračima.

S druge strane, postoji velika mogućnost da ga Netsi otpuste, a onda će imati priliku sam odabrati momčad. Vjerojatno će ga mnogi htjeti vidjeti u svojim redovima, a na njemu će biti odluka želi li važniju ulogu u momčadi ili borbu za nešto više.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider