Košarka
SPORTOVI
Košarka
to mu je i zadaća

Babo ispisao povijest NBA lige: Nitko do sada nije ostvario ovakav učinak!

Bojan Bogdanović postao je prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u dvije utakmice u karijeri upisao najmanje 25 poena, a da pritom nije popunio nijednu od čak četiri druge statističke rubrike.

Bojan Bogdanović (Foto: Afp)

Bojan Bogdanović ispisao je povijest NBA lige! Hrvatski reprezentativac postao je prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u najmanje dvije utakmice u karijeri upisao 25 i više poena, a da pritom nije popunio rubrike skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada.

Luka Modrić slavi pogodak Luka Modrić nakon Real Madrida odlazi u MLS? "Zainteresiran je i uzbuđen"

Babo je noćas predvodio Utah Jazz do pobjede kod New Orleans Pelicansa s 35 koševa, ali je pritom u ostale četiri rubrike, za 33 minute provedene na parketu, ostala nula. Isto mu se dogodilo i u ožujku 2018. godine u dresu Indiana Pacersa, kada je protiv Sacramento Kingsa upisao 25 koševa te nule u svim drugim kategorijama.

Bojan Bogdanović Hrvat, Srbin i Slovenac obilježili večer u NBA ligi: Bogdanovićeva veličanstvena partija za pobjedu Jazza

Nitko u povijesti NBA lige nije imao takve dvije utakmice u kojima je zabio toliko koševa, a da pritom nije uspio popuniti nijednu drugu rubriku. Treba naglasiti da se rubrike blokada i ukradenih lopti u NBA ligi vode od sezone 1973./1974., pa je eventualno moguće da je prije tog vremena netko to ostvario.

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati