Košarka
SPORTOVI
Košarka
svi plešu u ritmu jazza

Babo i Utah na vrhu NBA lige: Desetom uzastopnom pobjedom pretekli Lakerse

Utah Jazz Bojana Bogdanovića vodeća je momčad kompletne NBA lige nakon desete uzastopne pobjede i posrtanja Lakersa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Utah Jazza produžili su seriju pobjeda u NBA ligi na 10 svladavši na svom parketu Dallas Maverickse sa 116:104 te tako preuzeli vodstvo u Zapadnoj konferenciji, ali i čitavoj ligi.

Jazz je nastavio svoj pobjednički ritam iako protiv Mavsa nije igrao njihov najbolji strijelac Donovan Mitchell zbog sumnje na potres mozga, no njegov izostanak kompenzirali su Jordan Clarkson sa 31 ubačajem i Rudy Gobert sa 29 koševa i 20 skokova.

Hrvatski reprezentativac u sastavu Utaha Bojan Bogdanović nije imao svoju večer, za 35:49 minuta provedenih na parketu ubacio je šest poena uz šut za dva 3-8 te po promašenu tricu i slobodno bacanje. Usto je sakupio tri skoka i imao jednu asistenciju. Kod Dallasa najučinkovitiji je standardno bio Luka Dončić s 30 poena.

gol expired Najljepša borkinja svijeta pokazala brutalne pripreme za debi u novoj borilačkoj organizaciji divider

Utah je sada na omjeru pobjeda i poraza 14-4 te je pretekla prvake Los Angeles Lakerse, koji su pretrpjeli prvi ovosezonski poraz u gostima izgubivši od Philadelphia 76-ersa sa 106:107 i tako pali na omjer 14-5. Dallas je, pak, s omjerom 8-10 na 11. poziciji Zapada.

Dario Šarić propustio je petu uzastopnu utakmicu Phoenix Sunsa zbog protokola vezanih uz COVID-19, a njegovi suigrači izgubili su treći put zardom, ovoga puta na svom terenu od Oklahoma City Thundera sa 97:102. Za Sunse drugu utakmicu zaredom nije igrao niti Devin Booker zbog ozljede bedrenog mišića, pa je napad domaćih ovisio isključivo o veteranu Chrisu Paulu.

To je i donosilo rezultat sve do tri minute prije kraja kada je bilo 95:91 za Sunse, no do kraja dvoboja gosti su ostvarili seriju 11:2 za preokret. Posljednju priliku za domaće imao je upravo Paul no njegov pokušaj trice za izjednačenje na 100:100 sedam sekundi prije kraja nije bio precizan da bi Shai Gilgeous-Alexander s dva pogođena slobodna bacanja potvrdio pobjedu Thundera.

Thunder su do pobjede predvodili Al Horford sa 21 ubačajem i 11 skokova te Gilgeous-Alexander sa 21 košem, dok je Paul ubacio 32 poena za Sunse.

Očekuje se kako će Šarić propustiti i dvoboj protiv Golden State Warriorsa u četvrtak, ali bi se mogao vratiti u sastav u subotu za dvoboj protiv Dallasa.

gol expired Stipe Miočić u sjajnoj formi: Podsjetio je sve da ovu vježbu nikako ne smiju podcjenjivati divider

Phoenix je ovim nizom poraza pao na deveto mjesto Zapada s omjerom 8-8, dok je Oklahonma City 10. s 8-9.

Vrlo je zanimljivo bilo u Philadelphiji gdje je vodeća momčad Istoka na kraju svladala prvaka sa 107:106 košem Tobiasa Harrisa 2.4 sekunde prije isteka vremena. Domaći Sixersi su sedam minuta prije kraja vodili sa 94:81, no Lakersi su uspjeli izbrisati taj zaostatak te košem Anthonyja Davisa povesti sa 106:105 11.2 sekunde prije kraja.

U posljednjem napadu Sixersi su dali loptu u ruke Harrisu koji je pogodio skok-šut s četiri metra preko Alexa Carusa. Kako Lakersi više nisu imali "time-out" Davis je u preostalom vremenu morao pokušati očajničku tricu sa svoje polovice no nije bio niti blizu uspjehu.

Sixersi su do pobjede stigli uz 28 koševa Joela Embiida i 24 poena Harrisa, dok je Ben Simmons upisao svoj 31. "triple-double" u karijeri sa 17 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Lakersima za 11. pobjedu u gostima u isto toliko nastupa ove sezone nije bilo dovoljno 34 ubačaja LeBrona Jamesa i 23 koša Davisa.

Sixersi su tako zadržali vrh Istoka s 13-6, drugi Milwaukee Bucksi imaju 11-6.

Vrlo je zanimljivo bilo i u Atalanti gdje su Brooklyn Netsi nakon produžetka svladali domaće Hawkse sa 132:128. James Harden je sa 31 košem, 15 asistencija i 8 skokova bio nadomak novog "triple-doublea", dok su ga odlično pratili Kevin Durant sa 32 i Kyrie Irving sa 26 poena. Hawksima nije bilo dovoljno 28 ubačaja i 14 asistencija Traea Younga te 24 koša Cama Reddisha.

gol expired Gol kojem se divi nogometna Europa: Ne bi ga se posramila ni Pepova Barca iz najboljih dana divider

Brooklyn je sada četvrti na Istoku sa 12-8, dok je Atlanta sedma sa 9-9.

Prošlogodišnji finalist Miami Heat pretrpio je četvrti poraz zaredom, ovoga puta na svom terenu od Denver Nuggetsa s 82:109. U sastavu ozljedama oslabljenog Miamija najučinkovitiji je bio Bam Adebayo s 15 poena, dok su Nuggetse do pobjede predvodili Gary Harris s 31 i Jamal Murray s 30 koševa.

Miami je s omjerom 6-11 tek 13. na Istoku, dok je Denver sa 11-7 četvrti sastav Zapada.

Još jednu vrhunsku partiju odigrao je Giannis Antetokounmpo koji je sa 24 koša, 18 skokova i 9 asistencija bio blizu "triple-double" učinka u dresu Milwaukee Bucksa u 115:108 gostujućoj pbojedi protiv Toronto Raptorsa, a svoj šesti "triple-double" u karijeri ostvario je Litvanac Domantas Sabonis koji je u 116:106 gostujućoj pobjedi Indiana Pacersa protiv Charlotte Hornetsa ugradio 22 koša, 11 skokova i 10 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider