Košarka
SPORTOVI
Košarka
anzulović krivi igrače?

Bogdanović igrao ozlijeđen, nakon poraza otkrio: "SP? Nemam komentara. Želio sam pomoći"

Najbolji igrač Hrvatske Bojan Bogdanović bio je duboko razočaran novim porazom u kvalifikacijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je upisala drugi uzastopni poraz, Hrvatska je sve dalje od Svjetskog košarkaškog prvenstva u Kini iduće godine. Sada nam još igra čista teorija, jer ako s četvoricom NBA igrača nismo uspjeli pobijediti Litvu kod kuće i Poljsku u gostima, kako ćemo to napraviti bez njih i Krune Simona u dvije od četiri preostale utakmice kvalifikacija?

Najbolji igrač Hrvatske Bojan Bogdanović i izbornik Dražen Anzulović teško su pronalazili riječi kojima bi opisali što se dogodilo u porazu 79:74 protiv Poljske.

"Teško mi je govoriti nakon ovakve utakmice. Odradili smo malo bolji posao nego protiv Litve, bili smo agresivni, ali smo u drugom poluvremenu bili nedovoljno pametni da to iskoristimo. Dopustili smo nekoliko laganih polaganja i imali nekoliko nepotrebnih udvajanja. Težak poraz nakon kojeg se nalazimo u nezavidnoj situaciji. Preostaje nam borit se", rekao je Bogdanović.

"Čestitam Poljskoj. Bila je to teška utakmica za nas. Bili smo pod pritiskom da moramo pobijediti i mislim da smo bili na dobrom putu nekih 25, 30 minuta. Na kraju smo dopustili da nam odu na +8, imali smo priliku vratiti se u posljednjoj minuti, no promašili smo otvoreni šut. Tijekom utakmice smo promašivali polaganja i imali puno izgubljenih lopti, a kada je tako onda se jednostavno ne može pobijediti", kazao je Anzulović i praktički svu krivnju svalio na svoje igrače za ovaj poraz, iako je tijekom utakmice vukao gotovo isključivo nelogične poteze.

Veliki problem za Hrvatsku bila je ozljeda Bojana Bogdanovića, na čije je stopalo pao Poljak Ponitka nakon jedne akcije pod poljskim košem.

"Prvo sam mislio da mi je otišlo koljeno, a zatim sam osjetio stopalo. Nisam mogao nastaviti u prvom dijelu, ali sam napravio tretman u poluvremenu i bilo je bolje. Želio sam igrati i pomoći reprezentaciji", otkrio je Bogdanović.

Šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo su sada samo teorija. U posljednja četiri kola idemo u goste Litvi, igramo doma i vani protiv Mađarske, te dočekujemo Poljsku.

"Nemam komentara. Bili smo se prije žalili FIBA-i da ne možemo igrati kvalifikacije, a sada kada mi iz NBA igramo opet nije dovoljno dobro. Nadam se da će dečki uspjeti pobijediti u tri od četiri iduće utakmice i ostaviti nadu za odlazak na Svjetsko prvenstvo", zaključio je najbolji strijelac naše reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider