Košarka
SPORTOVI
Košarka
11 poena u završnici

Bogdanović eksplodirao protiv Šarićeve Minnesote i odigrao najbolju utakmicu sezone

Bojan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu sezone te s 37 poena zatrpao Šarićevu Minnesotu.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Indiana Pacersi u četvrtak navečer pobijedili su Minnesotu Timberwolves sa 122:115, a najbolji igrač utakmice bio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji je ubacio 37 poena (šut iz igre 13/22, trica 4/7) te nadodao sedam skokova i četiri asistencije.

Minnesoti nije pomogla ni briljantna večer Karla-Anthonyja Townsa koji je ubacio 42 poena i uhvatio 17 skokova, od čega je 23 poena i sedam skokova postigao u prvoj četvrtini. Dario Šarić je utakmicu završio sa sedam poena i osam skokova.

''Sve što trebamo imamo u svlačionici. Prilično se prilagođavamo, tijekom cijele sezone kako smo bez određenih igrača. Izgubili smo Oladipa na početku sezone pa kasnije za cijelu godinu. Naši treneri rade jako dobar posao držeći igrače spremne za igru i uspjeli su istupiti u pobjedničkim utakmicama. No još uvijek pokušavamo utvrditi tko smo'', rekao je nakon utakmice trener McMillan.

Utakmica je bila izjednačena pri rezultatu 107:107 nešto manje od četiri minute prije kraja prije nego je Bogdanović uhvatio zamah polaganjem i otvorenom tricom. Kasnije su Pacersi zaključili utakmicu serijom 15-8, a Bogdanović je u te zadnje četiri minute postigao 11 poena.

''To pokazuje koliko smo čvrsti i koliko smo jaki mentalno. Bili smo bez Domantasa pa je naš visoki igrač ušao u probleme s prtekršajima. Ali napravili smo odličan posao na početku druge četvrtine. Opet, odlična izvedba i odlična timska obrana'', izjavio je Bogdanović.

TJ Leaf je ubacio rekord karijere 18 poena. Indiana je nadoknadila rani zaostatak od 12 poena te otišla na poluvrijeme s rezultatom 64:60. A na kraju još jednom pokazala zajedništvo koje je krasi tijekom cijele sezone.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider