Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonji pet minuta

Bender u porazu Sunsa ubacio rekord NBA karijere, loša večer Šarića

Sinoć su u NBA igrala trojica hrvatskih košarkaša, a najbolji je učinak ostvario Dragan Bender čiji su Phoenix Sunsi poraženi od Los Angeles Lakersa.

Dragan Bender (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lakersi su slavili u Phoenixu sa 100-93, a Bender je u 20 minuta zabio 15 koševa (šut 6/8, trice 2/4), što mu je najbolji učinak do sada u NBA-u, i ugrabio pet skokova. Najbolji strijelac Phoenixa bio je Devin Booker koji je zabio 36 koševa.

Lakerse je do pobjede odveo Jordan Clarkson koji je utakmicu završio s 25 koševa, dok su Brook Lopez i Kentavious Caldwell-Pope svaki ubacili po 15 koševa. Ivica Zubac nije ulazio u igru.

Rezultat je bio izjednačen na 81-81 nakon polaganja Bendera sedam i pol minuta prije kraja, no tu Los Angeles preuzima kontrolu zahvaljujući seriji od 10-2 koja ih dovodi u vodstvo od 91-83. Phoenix se nakon toga Lakersima približio najviše na šest razlike.

Philadelphia 76ers Darija Šarića ostvarila je pobjedu u gostima nad Los Angeles Clippersima od 109-105.

Sixerse su do pobjede vodili Joel Embiid s 32 poena i Robert Covington s 31. Ben Simmons je ubacio 22 koša uz 12 skokova za Philadelphiju. Embiid je svom učinku dodao i 16 skokova.

Dario Šarić je imao izuzetno lošu večer, u 33 minute je zabio svega dva koša i to iz osam pokušaja, a tricu nije pogodio ni jednu iz pet pokušaja. Tome je dodao tri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Najbolji kod Clippersa bio je Lou Williams sa 31 pogotkom, dok je Blake Griffin dodao 29.

Sinoć je igrao i Orlando Magic Marija Hezonje koji je sa 100-110 poražen od aktualnih prvaka Golden State Warriorsa.

Warriorsi, kojima je ovo sedma uzastopna pobjeda, igrali su bez ozlijeđenog Stepha Curryja. Kevin Durant je bio najučinkovitiji kod Warriorsa s 21 poenom, osam asistencija i sedam skokova, a Draymond Green je zabio 20 koševa.

Magic je predvodio Nikola Vučević koji je postigao 20 koševa, Evan Fournier je dodao 16, a Aaron Gordon 10 uz isto toliko skokova. Hezonja je odigrao pet minuta i u tom je vremenu ubacio dva koša (šut 1/1) uz dvije asistencije.

Cleveland Cavaliersi su sa 104-101 bili bolji od New York Knicksa, a LeBron James je za pobjedu svoje momčadi zabio 23 koša uz 12 asistencija.

Kod New Yorka najbolji je bio Tim Hardaway Jr. koji je postigao 28 poena uz 10 skokova, a Enes Kanter je dodao 20 koševa i 16 skokova.

New York je imao prednost od čak 15 koševa nakon tri četvrtine, ali Cleveland uspijeva izjednačiti najprije tricom Channinga Fryea nešto više od dvije minute do kraja prije nego James dovodi Cavse u vodstvo minutu i pol prije kraja.

Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider