Košarka
SPORTOVI
Košarka
bolji od šarića

Benderova osveta Šarićevim Sunsima: Je li sjajnom partijom spasio NBA karijeru?

Dragan Bender bio je jedan od najboljih Warriorsa u pobjedi protiv Phoenix Sunsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Ove sezone najgora momčad NBA lige, ozljedama osakaćeni Golden State Warriorsi, slavili su u gostima protiv Phoenix Sunsa 115:99. Među najboljima u redovima gostiju bio je i hrvatski centar Dragan Bender koji je postigao 13 koševa uz devet asistencija, četiri skoka i tri blokade za 30 minuta provedenih u igri.

S druge strane, Dario Šarić je također bio blizu ''double-double'' učinka s 11 koševa, devet skokova i tri asistencije za 28 minuta u igri. Recimo i kako se Dariju u momčadi otvara više minuta za igru nakon ozljede meniskusa jednog od najboljih igrača Sunsa, Kellyja Oubrea, Jr.

Bila je ovo prava mala osveta Bendera kojeg su se Sunski odrekli nakon što su ga prije četiri godine na draftu uzeli kao visoki, 4. izbor prve runde. Podsjetimo, Bender je neko vrijeme bio bez kluba nakon što su ga otpustili i Milwaukee Bucksi, a onda su mu Warriorsi ponudili desetodnevni ugovor kojim hrvatski centar pokušava spasiti NBA karijeru.

Ova sjajna partija je dobar znak, ali vidjet ćemo kako će Bender odigrati u posljednjoj utakmici ugovora, protiv Washingtona. Ovakvo izdanje moglo bi mu dati šansu, ali ni to nije garancija ostanka u momčadi koja je nedavno dovela Andrewa Wigginsa, a vraća se i Steph Curry.

U redovima Warriorsa najbolji su bili Eric Paschall 25 koševa te Damion Lee i Wiggins s 20 odnosno 17 poena. Kod domaćina su najefikasniji bili Devin Booker i DeAndre Ayton s 21 odnosno 20 koševa.

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider