Noćas je odigrano nekoliko pripremnih NBA utakmica, među kojima i susret Philadelphije 76ersa i Guangzhou Long Lionsa. Sixersi su slavili s uvjerljivih 144:86, a susret je obilježio prvi pick NBA drafta 2016. godine - Ben Simmons.

Osim što je bio najbolji pojedinac susreta s 21 poenom osam skokova i sedam asistencija, Simmons je pogodio prvu tricu u svojoj profesionalnoj karijeri!

Dakle, riječ je o čovjeku kojeg je Philadelphia, kao i veliki broj NBA momčadi tog ljeta, vidio kao nadolazeću zvijezdu, te su ga odmah prozvali princom lige, koji će nasljediti samoprozvanog kralja LeBrona Jamesa.

U pune tri sezone koliko je Simmons u NBA ligi Australac nije pogodio nijednu tricu. Sve do sinoć kada je ušla prva nakon gotovo četiri godine. Bio je to prvi i jedini šut Simmonsa za tri poena na susretu protiv kineske momčadi.

Nakon što je ušla trica, reakcija njegovih suigrača i navijača govorila je više od tisuću riječi. Slavilo se gotovo kao da je Simmons pogodio šut za pobjedu i odveo 76erse u finale NBA lige. 

Posljednju službenu tricu Simmons je pogodio kao igrač sveučilišta LSU, 30. studenog 2015. godine. Od ulaska u NBA ligu Simmons je svega 19 puta pokušao zabiti iza linije tri poena i nijednom nije uspio. Svi su bili svjesni njegovog hendikepa u šutu izvana, ali da će mu tri godine trebati u NBA ligi za prvi ubačaj za tri poena, tome se nitko nije nadao.

Simmons je ovog ljeta radio na šutu za tri poena i čini se da se vide prvi rezultati.