Košarka
SPORTOVI
Košarka
Neki već objavili kraj

Prekinuta prvenstva u dvije lige: Hrvatski stručnjak po deveti put postao prvak države

Prvenstva Belgije za košarkaše i odbojkaše definitivno su prekinuta zbog pandemije koronavirusa, objavile su obje nacionalne federacije ovih sportova u subotu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim košarkaškog prvenstva Litve, prekinuto je i prvenstvo Belgije, a košarkaškim prvakom postala je momčad Oostendea, koju je i do devetog uzastopnog naslova doveo hrvatski stručnjak i sadašnji izbornik belgijske reprezentacije Dario Gjergja.

U trenutku prekida natjecanja Oostende je bio vodeći s učinkom 13-4, ispred Mons-Hainauta (12-5) i Antwerpa (11-6). Čelnici Belgijskog košarkaškog saveza odlučili su proglasiti prvaka prema trenutačnom stanju na ljestvici, koja će biti korištena i za plasman klubova u europska košarkaška natjecanja u sljedećoj sezoni.

Belgijci su se, ustvari, ugledali na Litavce koji su prvi prekinuli svoje prvenstvo pa je tako Žalgiris s 22 pobjede i dva poraza postao prvak Litve. U trenutku prekida imao je pet pobjeda više od drugoplasiranog Rytasa.

S druge strane, odbojkaška federacija je odlučila da neće proglasiti prvaka, dok će belgijske predstavnike u europskim natjecanjima odrediti savjetujući se s Europskom odbojkaškom konfederacijom, objavljeno je u priopćenju.

gol expired Hrvatski stručnjak ekskluzivno za GOL.hr o najboljoj momčadi Europe, sjajnom Larkinu i velikom povratku iz NBA-a divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider