Košarka
SPORTOVI
Košarka
veliki poraz

Bogdanović sve gledao: Cibona teško poražena protiv Crvene zvezde

Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cibone na otvaranju nove sezone regionalne ABA lige doživjeli su težak domaći poraz od Crvene zvezde 66-104.

Gosti su već nakon prve četvrtine vodili sa 22 koša razlike (33-11) da bi na poluvremeni imali ogromnih +36 (64-28). U trećoj dionici prednost beogradskog sastava je porasla na 41 razlike (84-43), a na koncu je završilo 104-66.

Crvenu zvezdu su do uvjerljive pobjede predvodili Corey Walden sa 19 koševa i šest asistencija, Duop Reath sa 17 koševa i šest skokova, te Jordan Loyd sa 15 koševa. Kod Cibone najefikasniji su bili Mateo Drežnjak sa 16 koševa i četiri asistencije, Toni Nakić sa 13 koševa i Filip Bundović sa 12 koševa.

"Poraz je težak, vidjela se velika razlika u kvaliteti između ova dva kluba, ali ovo je realna situacija. To je nivo Eurolige. Gosti su ušli u utakmicu maksimalno ozbiljno, bili su agresivni i konkretni i vrlo brzo su riješili pitanje pobjednika," kazao je trener Cibone Ivan Velić.

"Imamo svoj put koji je trnovit, očekivali smo da će biti teških poraza, ali nećemo odustati. Vjerujem da ćemo napredovati kroz sezonu," dodao je.

Susret u Zagrebu s tribina je pratio i najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. 

U ranije odigranom susretu Split je na gostovanju kod Budućnosti izgubio sa 59-84, dok će treći hrvatski predstavnik Zadar u petak ugostiti Mornar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider