Košarka
SPORTOVI
Košarka
''NEZAMISLIVO''

Legendarni Hrvat oglasio se nakon masakra: Odbacio priče o igricama i Zapadu

Ante Tomić izrazio je sućut obiteljima ubijenih u masakru u Beogradu.

Ante Tomić (Foto: Afp)

Srbiju, ali i susjedne zemlje u srijedu je duboko potresao tragičan događaj u jednoj osnovnoj školi u Beogradu. Školskog zaštitara i još osmero učenika ubio je rastrojeni 13-godišnjak, a učiteljicu povijesti i još nekoliko učenika teško je ranio pucajući iz očeva pištolja.

Ovakav masakr u školi nepojmljiv je za ove prostore, a dosad smo zločine ovakvih razmjera vidjeli većinom u SAD-u, Rusiji i ostalim velikim zemljama. Nažalost, na ovim smo se prostorima nagledali stravičnih zločina, no ne od osnovnoškolaca.

Brojni srbijanski sportaši reagirali su nakon tragedije, u Srbiji je proglašena i trodnevna žalost, pa nije jasno i hoće li košarkaši Partizana igrati treću utakmicu doigravanja Eurolige protiv madridskog Reala.

Dušan Vlahović VIDEO Vlahović na rubu suza zbog masakra u Beogradu: Poslao emotivnu poruku pa prekinuo intervju divider

''Razgovarajte s djecom''

Na Twitteru se javio i legendarni hrvatski košarkaš Ante Tomić. Centar katalonskog Joventut uvršten je u najbolju petorku ovogodišnjeg Eurokupa s čak 36 godina, što nam još jednom pokazuje koliko se hrvatska košarka prerano odrekla ovog sjajnog Dubrovčanina koji je briljirao u dresovima Reala i Barcelone.

''Danas nije dan za uperit prstom, nego za pogledat se u ogledalo. Nije do igrica, nije do Zapada, do roditelja je. Iskreno saučešće za svih devet obitelji. Nezamislivo'', napisao je kratko Tomić.

Također, fotografijom je poručio ''razgovarajte s djecom''.

Drugim riječima, smatra kako su roditelji i odgoj bitniji u ovom slučaju od negativnih utjecaja moderne zapadne kulture, kako tvrde u Srbiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider