Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliko priznanje

Hrvatskoj nije bio dovoljno dobar, ali Europa ga diže na pijedestal koji je zaslužio

Malo je visokih igrača u povijesti europske košarke koji su vješti poput centra Ante Tomića, koji je dobio veliko priznanje time što ga je Euroliga nominirala za najbolju momčad desetljeća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Tomić debitirao je za Real Madrid u veljači 2010. godine, a svoj prvi Final Four Eurolige igrao je s Los Blancosima 2011. godine. Zatim je prešao u Barcelonu, gdje se zadržao sve do danas i postao jedan od najboljih centara moderne Eurolige.

U svoje prve tri sezone u Barceloni Tomić je dvaput izabran za prvu momčad Eurolige (u sezoni 2012./13. i 2013./14.), jednom u drugu momčad (u sezoni 2014./15. Također, tri puta je izabran za MVP-a mjeseca u Euroligi te je vodio Barcelonu na dva uzastopna Final Foura.

Ulazeći u ovu sezonu, nijedan igrač Eurolige nije skupio više indeks ocjena za svoje nastupe u ovom desetljeću od Tomićevih 3.514. Do ove sezone također je bio prvi u skokovima (1433) i po broju ubačenih koševa za dva poena (1069). Peti je bio u poenima (2621) i blokadama (148), a sedmi po broju ubačenih slobodnih bacanja (483).

Nažalost, Tomić od Eurobasketa 2015. više ne igra za reprezentaciju i teško da ćemo ga više vidjeti u dresu Hrvatske. Unatoč tome što je već godinama najbolji hrvatski centar, ali često je bio glavni krivac za sve loše u reprezentaciji i oko nje bez obzira na to što treneri za njega nikada nisu složili akcije, čak i kada je bio najbolji igrač reprezentacije. I bez obzira na to što su od njega tražili ono što u klubu nikad nije radio.

Luka Modrić i Cristiano Ronaldo (Foto © nordphoto / Borja B.Hojas) /PIXSELL) Kako je Dalić iznenadio Vatrene i koliko je imidž važan: Ronaldo ima nevjerojatan sponzorski ugovor. Koliko zaradi Modrić? divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider