Košarka
SPORTOVI
Košarka
malo tko je mogao vjerovati

Čudo za kraj grupne faze Eurobasketa: Rumunj izjednačio rekord Tonija Kukoča!

U posljednjoj utakmici skupine C Eurobasketa ostvaren je pravi mali pothvat u režiji Rumunja Andreia Mandachea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem kolu natjecanja po skupina Eurobasketa, točnije u posljednjoj utakmici skupine C ostvaren je učinak koji u novijoj povijesti Eurobasketa nije viđen 22 godine!

Rumunj Andrei Mandache upisao je prvi triple-double nakon 1995. godine i našeg Tonija Kukoča, koji je tada Finskoj ubacio 15 poena, te upisao 12 skokova i 11 asistencija.

Mandache je u utakmici u kojoj je Crna Gora razbila Rumunjsku ostvario učinak od 14 koševa, 11 asistencija i 10 skokova. Postao je tek drugi igrač u modernoj povijesti koji je upisao triple-double na Eurobasketu.

Ovo je uistinu malo čudo, jer je Mandache prije svega 187 centimetara visoki razigravač Rumunjske, koji je u utakmici protiv Mađara upisao čak 11 skokova. Doduše, i protiv Hrvatske je koketirao s triple-doubleom (9 koševa, 7 skokova i 6 asistencija).

Jasno da je kad tad trebao pasti i taj dugi post kada je triple-double učinak u pitanju, ali da ga prekine rumunjski reprezentativac koji čak nije ni najbolji igrač svoje reprezentacije, te u prosjeku na velikim natjecanjima bilježi manje od tri skoka i tri asistencije po susretu, tome se nitko nije mogao nadati.

Mandache je ovaj pothvat ostvario u svega 29 minuta provedenih na parketu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider