Košarka
SPORTOVI
Košarka
Primjenili recept iz NFL-a

Američka federalna agencija se uključila u razrješenje NBA lockouta

Pregovore između Sindikata igrača i vlasnika klubova NBA lige od sljedećeg će tjedna nadgledati posrednik koji je nedavno radio na prekidu ''lockouta'' i u NFL ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obustava rada u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta na snazi je od 1. srpnja, a dvije strane nisu otada puno napredovale u pregovorima oko novog kolektivnog ugovora. Raspodjela košarkaških prihoda između klubova i igrača je i dalje glavni kamen spoticanja. Vlasnici predlažu podjelu 50-50, dok igrači ne žele pristati na manje od 53 posto prihoda.

U ponedjeljak su i službeno otkazana prva dva tjedna nove sezone, a ukoliko brzo ne dođe do pomaka u pregovorima, uslijedit će i novo 'rezanje' rasporeda. Stoga su obje strane pristale na pomoć nezavisnog posrednika, a to će u ovom slučaju biti George Cohen, direktor Federalne agencije za medijaciju i pomirenje.

"Već sam mjesecima u kontaktu s obje strane. Sudjelovao sam u odvojenim, neslužbenim razgovorima s njihovim predstavnicima. Od utorka ću i službeno nadgledati pregovore", rekao je Cohen koji je imao puno uspjeha u sličnim situacijama u prošlosti.

Bio je posrednik u pregovorima između vlasnika klubova i igrača u profesionalnoj nogometnoj (MLS) i bejzbolskoj ligi (MLB), a u srpnju je pod njegovim nadzorom uspješno okončan ''lockout'' u NFL ligi (američki nogomet).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider