Košarka
SPORTOVI
Košarka
Buduće NBA zvijezde

Adidas Eurocamp ugostio najveće međunarodne košarkaške talente

Adidas Eurocamp po deveti je put ugostio najbolje međunarodne košarkaške igrače kao jedini službeno odobreni preddraftovski kamp izvan SAD-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trodnevni kamp održao se u Trevisu u Italiji od 11. do 13. lipnja i predstavio najbolje mlade igrače, te bivše i sadašnje trenere i igrače NBA lige.

>> Igraču kojem se divi cijeli svijet prijeti suspenzija: Ako može Kobe može i Dario!

"Nijednom strancu nije lako steći ugled potreban za igranje u NBA ligi", rekao je Serge Ibaka, krilni centar Oklahoma City Thundera i sudionik Eurocampa 2008. godine, uz dodatak:

"Eurocamp mi je pružio priliku da pravim ljudima pokažem ono što znam i pomogao mi da ostvarim svoj san o igranju u NBA ligi."

Više od 30 prijavljenih i draftu podložnih sudionika sudjelovali su u ovogodišnjem kampu, uključujući neke od najvećih potencijala za prvi krug ovogodišnjeg drafta Bismacka Biyomba (Republika Kongo), Davisa Bertansa (Latvija), Donatasa Motiejunasa (Litva) i Lucasa Noguierua (Brazil).

"Adidas Eurocamp prvi je međunarodni košarkaški preddraftovski kamp ove vrste i uzbuđeni smo što smo bili domaćini nekima od budućih zvijezda NBA lige", rekao je Lawrence Norman, potpredsjednik Adidasa za svjetsku košarku.

"Kao što možemo vidjeti iz ovogodišnjih doigravanja NBA lige, strani igrači i dalje imaju izrazito veliku ulogu u ligi i ponosni smo što su se upravo kod nas predstavili talenti za budućnost."

Prethodnih je godina adidas Eurocamp ugostio 45 budućih sudionika prvog i drugog kruga drafta te ukupno 75 budućih igrača NBA lige. Među njima su Danilo Gallinari (Denver Nuggets), Nicolas Batum (Portland Trailblazers) i Andrea Bargnani (Toronto Raptors). Sedamnaest bivših sudionika Eurocampa trenutačno ima ugovore s momčadima NBA lige, 33 ih je sudjelovalo na FIBA Svjetskom prvenstvu 2010., a 58 trenutačno igra u momčadima koje nastupaju u Euroligi.

Na prošlogodišnjem su Eurocampu sudjelovale legende NBA lige Larry Bird, Detlef Schrempf i Jack Sikma, kao i sadašnji istaknuti igrači lige Rodney Stuckey (Detroit) i Nicolas Batum. Nekolicina trenera momčadi koje nastupaju u NBA ligi i Euroligi također će biti sudionicima ovogodišnjeg izdanja Adidasovog kampa. Među njima su Kenny Atkinson (New York Knicks), Dennis Lindsey (San Antonio Spurs), John Welch (Denver Nuggets) i Vincent Collet (reprezentacija Francuske), te košarkaški komentator ESPN-a Fran Fraschilla.

Posebni gosti ovogodišnjeg izdanja bili su Dwight Howard, izbornik španjolske reprezentacije Sergio Scariolo te igrači reprezentacije do 19 godina Hrvatske i Srbije.

Dodajmo tome kako su u posljednji tren Leon Radošević i Tomislav Zubčić povučeni s liste igrača za ovogodišnji NBA draft (23. lipnja) pa će moći izaći nagodinu.

"LA Clippersi bili su jako blizu da na 47. mjestu uzmu Zubčića, tražili su da ostane na popisu, ali nije bilo 100 posto pa nismo htjeli. Isto vrijedi i za Boston i Detroit i Radoševića. Leon je ozlijedio gležanj i mirovat će tri tjedna, a Zubčić je izabran u najbolju petorku NBA kampa u Trevisu", prenio nam je njihov menadžer Miodrag Ražnatović. (Agencija VLM)

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati