Košarka
SPORTOVI
Košarka
novi izazovi

VIDEO Aco Petrović o novom izborniku reprezentacije i povratku Bojana Bogdanovića

Hrvatska zbog ozljeda ostala bez Bendera i Božića pred dvije važne utakmice, a za Dnevnik Nove TV je govorio Aco Petrović.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Zagrebu se okupila uoči utakmica pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. protiv Austrije i Poljske. Obje utakmice s klupe će voditi sportski direktor Saveza Aco Petrović. Privremeni izbornik u razgovoru za naš Dnevnik Nove TV poručio je da radi na pronalaženju najboljeg mogućeg izbornika za duže razdoblje.

''Činjenica je da je nakon EuroBasketa situacija bila jako teška. Preko noći si ostao bez predsjednika, nije bilo struke i izbornika. Ljudi su me pozvali i prihvatio sam ulogu da krenem raditi za dobrobit hrvatske košarke. Cilj je da do kraja sezone predložim ime za novog izbornika i optimist sam.''

Je li Igor Miličić profil trenera kakvog Hrvatska traži?

''On je bio jedan od četvorice čije sam brojeve okrenuo, ali na našu žalost on je vezan ugovorom za Poljsku, još je Poljska 2025. domaćin EuroBasketa. Nema nikakve šanse da se oslobodi ugovora. To je nova generacija modernih trenera.

Utakmicu po utakmicu (16): Bogata HNL trpeza Utakmicu po utakmicu (16): Bogata HNL trpeza divider

Hrvatska zbog ozljeda ostala bez Bendera i Božića.

''To ne mijenja ništa u našoj želji da dobijemo dvije utakmice. Pobjedom protiv Poljske bi dobili dva radna ljeta, naš prvi veliki target je Euro u 2025., ali dobivanjem Poljske i osvajanjem prvog mjesta ušli bi u pred kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Hoće li se vratiti Bojan Bogdanović ako budemo igrali za Olimpijske igre?

''Ovog trenutka ove starije igrače ne treba ometati pozivima i sličnim. Treba ih pustiti i vrijeme će najbolje pokazati što najbolje napraviti'', rekao je Petrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider