Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pružili dobar otpor

VIDEO Košarkaši Splita namučili Zvezdu: Ovacijama dočekali srpskog trenera i legendu Žutih

Košarkaši Splita poraženi su od Crvene zvezde u ABA ligi.

Duško Ivanović (Foto: Ivo Cagalj/Pixsell)

Košarkaši Crvene zvezde svladali su Split 72-63 (19-17, 13-13, 26-14, 14-19) na njegovom parketu, u ogledu 13. kola regionalne ABA lige.

Izuzetno dobro su se Splićani nosili s jakim suparnikom iz Beograda tijekom prvih 20 minuta utakmice. Nije Split bio impresioniran Crvenom zvezdom koja je na odmor otišla s minimalnom prednosti 32-30.

Ipak, u trećoj četvrtini Splićani su posustali. Crvena zvezda je napravila dvoznamenkastu prednost i nakon toga mirno privela utakmicu kraju te upisala jedanaestu pobjedu u dvanaestom nastupu.

Na Gripama su se navijači ponovno razbudili četiri minute prije kraja kada je Split imao napad za spustiti se ispod 10 poena minusa, no dvoboj se do kraja ipak nije zakomplicirao.

Za tri poena Splićani su gađali iznimno loših 3-22, a najbolji igrači su bili Lewis Sullivan s 18 poena i osam skokova te Dominik Mavra s 14 koševa i šest skokova. Shorter je dodao 15 uz četiri skoka i tri asistencije.

Kod gostiju je Benjamin Bentil ubacio 12 uz po tri skoka i asistencije.

Ovacijama pozdravljen trener Zvezde

Navijači su na Gripama prije početka susreta ovacijama pozdravili trenera gostujuće momčadi Duška Ivanovića, nekada sjajnog igrača koji je tri godine boravio u Splitu te je osvojio dva naslova prvaka Europe sa splitskim klubom.

Uz to je Dušku Ivanoviću uručen i prigodni dres Splita, a snimku možete vidjeti OVDJE.

Crvena zvezda na vrhu ljestvice ima omjer 11-1, dok je prate Partizan i Cedevita Olimpija s 10-2. Budućnost ima 9-4, FMP 9-3, a Zadar 7-5. Cibona je na omjeru 6-7, a Split ima četiri pobjede i devet poraza.

Kasnije tijekom ponedjeljka, od 18.30 sati, u Beogradu će igrati Partizan i Zadar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider