Košarka
SPORTOVI
Košarka
ABA liga

Zadar bolji od Cibone, poraz Splita

Zadar je u domaćem derbiju u ABA ligi svladao Cibonu.

Zadar - Cibona (Foto: Luka Gerlanc/Cropix)

U susretu 5. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je pobijedio Cibonu sa 91-64, dok je Split poražen na gostovanju kod FMP-a sa 66-84.

Zadar je pred 3.500 ljudi u dvorani na Višnjiku uvjerljivo svladao Cibonu sa 91-64. Bila je to šesta uzastopna pobjeda Zadra u svim natjecanjima, pri čemu treća u nizu u regionalnoj ligi.

Cibona se dobro držala tek u prvoj četvrtini koja je završila 21-21. Momčad Danijela Jusupa je na poluvremenu imala +10, a nakon treće dionice velikih +24 (72-48). Na koncu je završil 91-64.

Luka Božić je sa 35 koševa, šest skokova i tri asistencije predvodio Zadar. Dario Drežnjak je ubacio 23 koša uz šest skokova, dok je Marko Ramljak dodao 14 koševa i šest skokova. Kod Cibone koja je upisala i peti poraz u regionalnoj ligi, najefikasniji su bili Jakov Mustapić sa 19 koševa, Tomislav Buljan sa 12 i Aleksandar Aranitović sa 11 koševa.

Večeras je odigran i susret između FMP-a i Splita u kojem je domaćin slavio sa 84-66.

Ekipa iz Železnika je upisala drugu pobjedu u regionalnom natjecanju, dok je Split na skoru 1/4. FMP su do pobjede vodili Hugo Besson sa 24 i Marko Pavićević sa 20 koševa. U redovima Splita najefikasniji je bio Cameron Shelton sa 17, dok je Krešimir Ljubičić ubacio koš manje.

Na ljestvici vode Crvena zvezda i Budućnost sa po četiri pobjede, Zadar je na tri pobjede i dva poraza. Split na 11. poziciji ima pobjedu i četiri poraza, dok je Cibona izgubila svih pet susreta.

REZULTATI:

FMP - Split 84-66
Zadar - Cibona 91-64

Tablica:

Standings provided by Sofascore

dasdasd

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider