Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nesretan poraz

ABA liga: Tricom Simonovića Cibona poražena kod Crvene zvezde

U 23. kolu regionalne košarkaške ABA lige Cibona je s 97-95 nesretno poražena u Beogradu kod Crvene zvezde, tricom Marka Simonovića u posljednjim trenucima utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Vukovi" su odigrali vjerojatno najbolju utakmicu sezone, te su u posljednju četvrtinu ušli s pet poena prednosti. No, beogradska momčad u posljednjih 10 minuta postiže čak 29 poena, najviše od svih četvrtina, te tricom Simonovića na asistenciju Igora Rakočevića slave 97-95.
Imala je Cibona još posljednji napad za odlazak u produžetak ili eventualnu pobjedom ubačenom tricom, no najbolji "vuk" današnjeg susreta, D. J. Strawberry, promašuje šut za dva poena.

Amerikanac je ubacio 31 poena, upisao po dva skoka, asistencije i izgubljene lopte, ali isto tako i tri ukradene. Za dvicu je gađao 11-13, za tricu 1-2, a s crte slobodnog bacanja 6-9.
Zvezda je s druge strane imača čak petoricu dvoznamenkastih igrača kada su poeni u pitanju, a najefikasniji je bio onaj najbolji - Rakočević (21). Upisao je i devet asistencija.

Cibona je u Beogradu propustila veliki priliku da dođe na mali korak od osiguravanja sigurne zone, odnosno da se udalji na dvije pobjede od posljednjeplasirane momčadi mađarskog Szolnokija.

Zvezda bi pak kiksom vodeće Igokee mogla preuzeti vodstvo na prvenstvenoj ljestvici svega tri kola prije kraja regularnog dijela sezone.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider