Košarka
SPORTOVI
Košarka
Na krilima Amerikanaca

Split slavio u Laktašima nakon produžetka: Prosuli dobivenu utakmicu pa se iščupali

Split je prokockao priliku do pobjede doći u osnovnih 40 minuta dvoboja, jer je 34 minute bio u vodstvu, a 47 sekundi prije kraja je imao šest koševa prednosti (70-64).

Lewis Sullivan i Shannon Shorter (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Košarkaši Splita došli su do druge uzastopne pobjede u ABA ligi, svladavši u Laktašima domaću Igokeu u produžetku s 80-77 (18-15, 17-18, 19-15, 16-22, 10-7).

Shannon Shorter je s 21 košem i 11 skokova bio najučinkovitiji igrač Splita za koji je Lewis Sullivan ubacio 17 poena i 13 skokova. Dvoznamenkasti učinak su imali i Derek Funderburk s 14 i Toni Perković s 13 koševa.

Najbolji igrač Igokee bio je Edin Atić s 25 poena, a tome je dodao po šest skokova i asistencija, dok je Marko Jeremić ubacio 18 koševa.

Split je prokockao priliku do pobjede doći u osnovnih 40 minuta dvoboja, jer je 34 minute bio u vodstvu, a 47 sekundi prije kraja je imao šest koševa prednosti (70-64). Međutim, Edin Atić je prvo pogodio tricu, a onda nakon propuštenog napada Splita iznudio osobnu pogrešku Shortera na šutu za tricu. Pogodio je košarkaš Igokee sva tri slobodna bacanja na 8.3 sekunde do isteka vremena.

Nakon minute odmora Slavena Rimca, Split je imao napad za pobjedu. Iako je dovoljna bila i dvica, Shorter je odlučio šutirati daleku tricu, ali nije bio precizan pa je utakmica otišla u dodatnih pet minuta.

Amerikanci riješili utakmicu u produžetku

Ono što su propustili učiniti na kraju osnovnog dijela utakmice, košarkaši Splita su učinili u produžetku. Derek Funderburk je ubacio dva bacanja i pogodio tricu za 77-72, a Shannon Shorter je pogodio odlučujuću dvicu za 79-74, od čega se domaća momčad više nije uspjela oporaviti.

Split je s učinkom 6-9 ostao na 10. mjestu, a Igokea je nakon četvrtog uzastopnog poraza pala na 9-6 i privremeno je skočila na četvrtu poziciju. Zadar je sedmi sa 7-7, a Cibona na 11. poziciji s 5-9. Vodeća Crvena zvezda ima učinak 13-1.

Cibona će u petak (19 sati), gostovati u Beogradu kod FMP-a, a u ovom kolu rastegnutom na šest dana, Zadar će tek u utorak, 9. siječnja, ugostiti Studentski centar.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider