Košarka
SPORTOVI
Košarka
Suci poništili koš-faul

Split u neizvjesnoj završnici izgubio od Igokee na Gripama

Pavle Marčinković je sa 17 koševa bio najefikasniji kod Splita, dok je Nikola Jovanović ubacio 14 poena za Igokeu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Splita u susretu su 4. kola regionalne ABA lige kao domaćini izgubili od Igokee sa 78-79 (11-16, 17-25, 25-18, 25-20).

Nakon vrlo slabo odigranog prvog poluvremena u završnici kojega je gubio i sa 15 razlike (26-41), Split je u nastavku zaigrao mnogo bolje, poglavito u napadu no niti u jednom trenutku nije uspio povesti. Sredinom četvrte četvrtine Split je smanjio na 63-64 i imao napad za vodstvo. Mesiček je u tom napadu poentirao, a usto su suci prvotno dosudili i prekršaj gostujućeg centra Carmichaela. To je trebala biti prekretnica jer bi domaći uspjeli preuzeti vodstvo, no nakon dodatnih konzultacija sudačka postava je poništila koš Mesičeka te mu dosudila prekršaj u napadu. Gosti su iskoristili tu situaciju za novi odmak na pet razlike, pa je Split ponovno morao trošiti energiju na dostizanje rezultata.

Mesiček je s dva pogođena slobodna bacanja poravnao na 75-75 38 sekundi prije kraja, da bi u sljedećem napadu gostiju Clemmons dobio dva slobodna bacanja koja je realizirao za 75-77 23 sekunde prije isteka vremena. Split je stoga imao priliku u posljednjem napadu na utakmici izboriti dvicom produžetak ili tricom pobjedu, no Luković je devet sekundi prije kraja napravio prekršaj u napadu nakon kojega je Clemmons iskoristio još dva slobodna bacanja za nedostižnih 75-79. Čampara je tricom sekundu prije kraja uspio tek smanjiti na konačnih 78-79.

Pavle Marčinković je sa 17 koševa bio najefikasniji kod Splita, dok je Nikola Jovanović ubacio 14 poena za Igokeu.

Split je nakon četiri kola na omjeru pobjeda i poraza 1-3, dok je Igokea na 3-1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider