Košarka
SPORTOVI
Košarka
stao šut u završnici

Počela ABA liga: Cibona pružila dobar otpor, ali je izgubila u Beogradu

U završnici dvoboja je stao Cibonin vanjski šut pa je Crvena zvezda na kraju ostvarila pobjedu s dvoznamenkastom razlikom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cibone poraženi su sa 68:78 (20:21, 15:21, 21:17, 12:19) na gostovanju u Beogradu kod Crvene zvezde, u dvoboju 1. kola nove sezone ABA lige koja je započela u petak.

Zagrepčani su protiv aktualnog doprvaka ABA lige dobro otvorili utakmicu i u 8. minuti vodili 20:14. No, uslijedila je Cibonina crna petominutna serija u kojoj je momčad trenera Ivana Velića ostala bez ubačaja, dok su domaćini postigli 17 koševa i otišli do +11 (31:20).

U 19. minuti Crvena zvezda je imala i +13 (42:29), ali je Cibona s dvije trice smanjila zaostatak na poluvremenu na podnošljivih sedam koševa (42:35).

Zagrepčani su najbolje odigrali treću četvrtinu u kojoj su uspjeli nadigrati domaću momčad i doći na samo tri koša zaostatka (59:56) uoči posljednjih deset minuta. No, u završnici dvoboja je stao Cibonin vanjski šut pa je Crvena zvezda na kraju ostvarila pobjedu s dvoznamenkastom razlikom (78:68).

Najbolji kod Cibone bio je novi razigravač Marko Ljubičić sa 17 koševa, sedam skokova i tri asistencije, ali je zbog pet osobnih pogrešaka morao iz igre u 35. minuti. Cibonin kapetan Marin Rozić ubacio je 13 koševa, a Igor Marić devet.

Strijelce Crvene zvezde predvodio je Amerikanac Joe Ragland sa 22 koša, dok je Senegalac Faye postigao 12.

U petak je pobjedom u novu sezonu startala i Petrol Olimpija koja je pred svojim navijačima u Ljubljani svladala Mornar iz Bara sa 86:66.

U subotu će, s početkom u 20 sati, hrvatski prvak Cedevita u zagrebačkom Domu sportova ugostiti beogradski Partizan, dok će Zadar u ponedjeljak (18 sati) gostovati kod FMP-a.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider