Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ispisao povijest

Znate li kako je Brozović zaigrao za Vatrene? Priča je pomalo nevjerojatna

Naime, malo tko zna da je Brozović u službenoj utakmici za Vatrene debitirao na Svjetskom prvenstvu i to u Brazilu 2014.

Marcelo Brozović (Foto: Profimedia)

Marcelo Brozović službeno je objavio kraj svoje reprezentativne karijere tijekom koje je ovaj 31-godišnji veznjak upisao 99 nastupa i sedam pogodaka, a sudjelovao je i osvajanjima srebra te bronce na svjetskim prvenstvima 2018. u Rusiji odnosno 2022. u Katru.

Brozović je godinama tvorio "čeličnu" veznu liniju Vatrenih uz kapetana Luku Modrića i Matea Kovačića, a uvijek je bio hvaljen kao neumorni trkač.

Nakon početaka u Hrvatskom dragovoljcu i Lokomotivi, Brozović se etablirao kao reprezentativni kalibar tijekom igranja za Dinamo od 2012. do 2015. godine, dok je najveći dio seniorske karijere proveo u talijanskom gigantu Interu iz Milana s kojim je osvojio dva Scudetta te je igrao u jednom finalu Lige prvaka. Od prošlog ljeta nosi dres saudijskog Al Nassra.

Debi iz snova

Iza Brozovića je jako zanimljiva priča što se tiče njegovog debija za reprezentaciju Hrvatske.

Naime, malo tko zna da je Brozović u službenoj utakmici za Vatrene debitirao na Svjetskom prvenstvu i to u Brazilu 2014.

Naime, 31. svibnja 2014. Milan Badelj je otpao s popisa za Brazil kod Nike Kovača, a onda je Kovač pozvao Brozovića koji nije igrao za reprezentaciju. Badelj se ipak vratio i to 48 sati prije prve utakmice zbog ozljede Močinića.

Brozović je ostao i par dana kasnije zaigrao u svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici. Protiv Brazila na njihovom terenu.

Marcelo Brozović Brozović se oprostio od reprezentacije, ostaje na 99 nastupa: "Teško je reći, ali karavana mora dalje" divider

Marcelo Borzović i Zlatko Dalić Nakon oproštaja Brozovića, oglasio se i Dalić: "Možemo samo reći hvala, svi koji razumiju nogomet znaju..." divider

Luka Modrić i Eduardo Camavinga VIDEO Realu se ozlijedio važan igrač: Ovo širom otvara vrata Modriću za veću minutažu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook