Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Priprema za Euro

Dalić: "Portugal je najbolji test za Euro; Brozović: "Ronaldo je jedan od najboljih igrača svih vremena"

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i iskusni veznjak Marcelo Brozović najavili su prijateljsku utakmicu s Portugalom u Lisabonu na press-konferenciji na Estadio Nacionalu…

Zlatko Dalić i Marcelo Brozović najavili su sutrašnju prijateljsku utakmicu s Portugalom u Lisabonu.

Ove subote od 18:45 Portugal i Hrvatska imaju posljednju provjeru pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Izravni prijenos gledajte na Novoj TV i gol.hr-u već od 18:15 kada počinje specijalna emisija.

Hrvatska je pobijedila Sjevernu Makedoniju u ponedjeljak te tako na najbolji mogući način najavila gostovanje protiv reprezentacije koju nikad nije pobijedila. Portugal je Vatrenima crna mačka i možda je vrijeme da Zlatko Dalić skine i ovu negativnu tradiciju kao što je nedavno bilo s Francuzima.

Brozović: "Ronaldo je jedan od najboljih igrača svih vremena"

Brozović je prvi odgovarao na pitanja.

"Igrali smo jako puno utakmica. Dobro se osjećam, imao sam dva dana slobodno, bio sam s obitelji i sad kreću pripreme."

Što mislite o Cristianu Ronaldu, zajedno igrate u Al-Nassru.

"Za mene je bolje da igram s njim jer znam da će zabiti gol. Ronaldo je jedan od najboljih igrača svih vremena i samo mu mogu čestiti na svemu što je postigao u karijeri."

Kako vidite reprezentaciju Portugala?

"Portugal je jedan od najvećih favorita Eura, po meni su među pet najboljih momčadi na svijetu. Na svakoj poziciji imaju po dva odlična igrača i protiv njih je jako teško igrati."

Što mislite o hrvatskim mladim igračima koji su igrali protiv Makedonije? Prije svih Baturina i Sučić…

"To su sve mladi igrači koji imaju kvalitetu. Odlično su igrali, no naravno da trebaju više utakmica u reprezentaciji da bi preuzeli lidersku poziciju. Moraju nastaviti raditi i onda će u budućnosti preuzeti glavne uloge."

Kako vidite utakmicu s Portugalom?

"Protiv Portugala će biti sjajan test za Euro. Vidjet ćemo gdje smo i treba li nešto popraviti do početka Eura."

Dalić: "Portugal je najbolji test za Euro"

Izbornik Dalić preuzeo je riječ:

"Bit će to ogled s momčadi koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura. Za nas je to prilika da damo šansu 16-orici igrača, da probamo ideje koje smo htjeli provesti i da nakon te utakmice imamo vremena za popraviti one stvari koje trebamo. To je velik test, ali mislim da je to dobro, da vidimo gdje smo."

Kakvo je vaše mišljenje o portugalskoj momčadi?

"Imamo vrlo tešku skupinu na Euru, htjeli smo suparnika sličnog španjolskoj reprezentaciji. Ovo je dobar izbor i nema boljega testa od ove utakmice, protiv jedne od najjačih momčadi. Portugal nismo nikada pobijedili, a vodi ga i sjajan izbornik, moj prijatelj Martinez."

Dalić: "Nadam se da ćemo se sastati s Portugalom u završnici Eura"

Dalić je najavio sljedeće poteze.

"Bitno je igrače odmoriti, imali su natrpan raspored. Nadam se da ih nismo pretjerano umorili. Raspodjelit ćemo minutažu, svi će dobiti šansu. Onda idemo za Berlin i tamo počinje pravi rat. Ima ćemo vremena da se pripremimo i tehnički i taktički za Španjolsku." 

Što očekujete na Euru? Mogu li se Hrvatska i Portugal sastati u završnici Eura?

"Imali smo na zadnja dva SP-a odlične rezultate, a na Eurima nikada nismo prošli drugi krug. Naš je glavni cilj proći skupinu, a onda ćemo vidjeti. Mislim da ćemo iz ove utakmice s Portugalom izvući pouke i donijeti zajljučke. Nadam se da se možemo sastati u što daljoj fazi Eura. Daj Bože", zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Svi su očekivali Modrića u prvih 11 protiv Valladolida... ⚽
Hrvatska nogometna reprezentacija kreće u novu veliku akciju. Pred nama je Liga nacija koju Hrvatska otvara spektaklom protiv Portugala u četvrtak, 5. rujna. Tri dana kasnije u Osijek stiže Poljska.

U našoj skupini Lige nacija još je i Škotska, a sve utakmice ove jeseni možete gledati u prijenosima na Novoj TV  i gol.hr-u. ⚽🇭🇷
Dinamo brani prednost od 3:0 u srijedu od 18:45 u Bakuu... ⚽😎
Barca još nije registrirala Olma. Čudna situacija u Kataloniji se razdužila... ✅