Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sve je spremno!

Dalić najavio Livaju u prvih 11: "Igra jer je to zaslužio, a ne zbog publike"

Zlatko Dalić i Luka Modrić najavljuju susret Hrvatske i Walesa.

Zlatko Dalić (Foto: Matko Begovic/Pixsell)

U subotu od 20:45 na Poljudu igraju Hrvatska i Wales. Susret je to prvog kola kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj.

Pred Vatrenima je važna utakmica u kojoj ne bi bilo loše osvojiti sva tri boda, a utakmicu na Poljudu najavio je Zlatko Dalić.

''Napravili smo sjajne stvari u pet godina, željni smo dobrih rezultata i pobjeda. Sutra je novi početak. Wales je došao s velikim ambicijama ovdje. Mi želimo krenuti u kvalifikacije pobjedom. Nema puno promjena osim Lovrena koji se oprostio i ozlijeđenog Petkovića. Nećemo puno mijenjati što se tiče ostalih pozicija'', započeo je Dalić pa dodao:

Luka Modrić Modrić u Splitu konačno stao na kraj glupostima iz Španjolske: "Kratko i jasno, ne!" divider

''Imali smo pet dana vremena za pripreme. Sjajno je bilo na treninzima. Ja sam danas govorio na sastanku da su ovo opasne utakmice na kojima možeš puno izgubiti. Igrali smo 90 posto jačih utakmica od ove koje su bilo od većeg značaja, ali ova sutra je jako bitna. Bitan je start nakon SP-a, prva je utakmica. Ne smijemo kiksati, teret je na nama. Favoriti smo, ali ne bježimo od toga. Moramo se paziti kontri i dugih lopti, to je njihov forte. Imaju brze igrače koji nam mogu biti velika opasnost. Vjerujem da ćemo biti fokusirani, iskoristiti svoje šanse i slaviti.''

Je li Perišić spreman?

''Ivan je jedan od naših glavnih igrača. On je taj koji daje uvijek svoj maksimum, na kojoj god poziciji igrao. Ima kvalitetu koja je neupitna, ima tu brzinu i može nam pomoći. Igra malo drugačije u klubu nego ovdje, ali u ovih pet i pol godina on je najviše dao golova i asistencija. Puno puta je riješio utakmicu, to očekujem od njega. Mislim da je on spreman.''

Koliko bi bodova trebalo biti dovoljno za prolazak?

''Treba nam nekih 18 bodova. Prvo ili drugo mjesto, nećemo kalkulirati, cilj nam je osvojiti što više bodova i proći dalje'', izjavio je Dalić pa komentirao Livaju u prvih 11.

''Livaja neće igrati samo zato jer se igra na Poljudu, igrat će jer je to zaslužio.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider