Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
veliki problemi

Zlatko Dalić komentirao Livaju i brojne ozljede uoči Turske: Otpao Ivanušec, u vrhu napada Musa

Zlatko Dalić najavljuje utakmicu Hrvatska - Turska.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Izbornik Zlatko Dalić tijekom ponedjeljka okuplja reprezentativce za ogled Hrvatske i Turske koji se igra ovog četvrtka na Opus Areni u Osijeku, a tri dana kasnije na rasporedu je gostovanje kod Walesa.

Dan pred okupljanje stigla je šokantna vijest da Marko Livaja više neće igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a to je težak udarac za napad Vatrenih u kojem neće biti nekoliko standardnih igrača.

Veliki problemi s ozljedama napadača

Na početku druženja s medijima izbornik Dalić odmah je iznio posljednje informacije o ozljedama.

''Čekaju nas dvije utakmice u kojima možemo napraviti korak prema Euru. Što se tiče ozljeda, imamo problema nakon dugo vremena. Ivanušec je ipak otpao, on ne može. Nema smisla da žurimo s njim.

Kramarić i Petković, vidjet ćemo kakva je situacija s njima. Mislim da će danas biti jasnija slika na treningu. Nadam se da će netko od njih dvojice biti spreman za Wales. Šutalo i Juranović nisu bili prošlog vikenda u sastavu, imaju manje probleme, oni će biti u treningu, ali i to moramo pričekati.

Perišiću želim što brži oporavak, on će nam jako puno nedostajati. Ne želimo puno o tome razmišljati, želim pronaći rješenja koja će nam pomoći. Cilj ostaje isti, osvojiti bodove i primaknuti se plasmanu na Euro.''

Dalić kratko o Livaji

Prvo pitanje dobio je o Marku Livaji.

''Kao prvo, meni je žao što je donio odluku. Mislim da je mogao puno dati reprezentaciji, hvala mu na svemu što je dao, što je bio važna karika u Katru. Razumijem i poštujem odluku, podržavam ga u tome i želim mu svu sreću u karijeri. Hvala mu na svemu. To je sve što imam za reći, moj fokus je na Turskoj i Walesu.''

Musa će dobiti veliku priliku

Tko će igrati u vrhu napada?

''Tu je Musa, a kad dođemo u hotel, sjest ćemo i naći koga ćemo zvati s pretpoziva. Musa je tu, ali imamo još rješenja, iskreno se nadam da će biti spremni Petković i Kramarić, ali ako oni ne budu spremni, nećemo ih forsirati. Ovo će biti sjajna prigoda Musi da se dokaže, pokaže za mjesto u reprezentaciji. Neću puno razbijati glavu s time koga nema, tu je Musa, Pašalić kojeg možemo koristiti. Očekujem da od Petkovića ili Kramarića bar jedan bude spreman za prvu utakmicu.''

''Veselim se toj utakmici u Osijeku, punom stadionu i sjajnoj podršci. Moramo dati svoj maksimum i zbog bodova, tamo smo dobili Tursku u dosta napetoj utakmici, a takva će biti i ova. Došao je novi izbornik, vidjet ćemo prema popisu igrača na koga računa, na koga ne. Nismo se puno bavili Turskom, to ćemo u sljedeća dva dana. Težak protivnik, ali igramo dobro, superiorno. Imamo dobru atmosferu. Ova je utakmica ključ kvalifikacija, ta tri boda približavaju nas našem cilju. Želim da odigramo dobro, da nakon te utakmice budemo sretni i zadovoljni te korak bliže Euru.''

Zrak u Osijeku nije problem

U Osijeku je ovih dana zrak bio onečišćen zbog požara.

''Nisam stručnjak za to, igrali su Rudeš i Osijek, ima još tri dana. Vidio sam što se dogodilo, ne mislim da će to biti uzrok nekim problemima. Ostajemo u Zagrebu, a u srijedu idemo u Osijek.''

Je li istina da je Petković išao u Beograd kako bi ubrzao oporavak?

''Čuo sam se s Brunom, znam da je pun volje i želje da igra, dao je sve do sebe da se oporavi. No nećemo ga forsirati ako to nije sto posto sigurno. Možda nije trebao igrati protiv Hajduka, ali to pokazuje njegovu želju. Veseli me sve to skupa da se trudi da bude sto posto spreman, ali provjerit ćemo sve sa stožerom i zdravstvenom ekipom, nećemo ga forsirati.''

Izbornik želi mir i koncentraciju

Remeti li Livajin odlazak uoči okupljanja reprezentacije koncentraciju u reprezentaciji?

"Upravo je to razlog, ne talasam ništa, ne radim takve stvari jer hoću mir i koncentraciju. Riješili smo, prihvaćam odluku, podržavam je, a ja se okrećem svojim problemima i utakmicama. Vraćanje u prošlost samo nas vodi u probleme, svatko će ovu situaciji protumačiti kako on hoće.

Nemam se potrebe s time zamarati. Što god ja rekao, vi ćete napraviti kako vi hoćete. Mediji, priče, komentari, nema potrebe gubiti koncentraciju na to, nema potrebe. 

Znam svoj stav, danas je šest godina otkako sam ja prvi put vodio reprezentaciju. Tri medalje, čudo rezultat i svaka odluka koju sam donio bila je dobra. Ne dobra, nego odlična, to govore rezultati."

Josip Brekalo vraća se u reprezentaciju:

"Brekalo je jučer dao gol, možda ga je taj poziv motivirao. Nikad on nije bio upitan, a sad je dobio šansu. Lijeva je strana prazna, nema Oršića, Perišića i Ivanušeca, a na najboljem je putu da to iskoristi. Malo brinu Stanišić, Juranović i Šutalo, koji nisu igrali. Ne sumnjam da ćemo naći pravu soluciju."

Za kraj, bilo je riječi o kapetanu Luki Modriću, za kojeg Španjolci pišu da nije zadovoljan statusom i minutažom u Real Madridu.

"Nisam o tome razgovarao s njim. To je klupska stvar, važno je da ovamo dođe spreman. Real ima jako puno igrača, trener tu puno miksa, sad je bio kapetan i nije bez minutaže."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider