Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bravo!

Dalić dostigao Ćiru Blaževića: U lipnju ruši rekord kojeg će rijetko tko prijeći

Zlatko Dalić se izjednačio s Miroslavom Blaževićem po broju utakmica na klupi Vatrenih.

Blažević i Dalić (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Ogled protiv Turske u Bursi bila je 72. utakmica Zlatka Dalića na klupi hrvatske vrste čime je dostigao najdugovječnijeg hrvatskog izbornika Miroslava Blaževića.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dostigao je Miroslava Blaževića po broju utakmica na klupi "Vatrenih". Obojica su vodila nacionalnu vrstu po 72 puta.

Dalić je imenovan izbornikom hrvatske reprezentacije 7. listopada 2017. godine i do sada je na klupi "Vatrenih" ostvario 39 pobjeda, 15 remija i 18 poraza.

Hrvatska je pobijedila Tursku s 2:0 u Bursi Turci razočarani nakon poraza od Hrvatske: Bijesni na izbornika Kuntza, traži se ostavka divider

Nacionalnu momčad vodi pet i pol godina, a na klupi Vatrenih je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, te broncu u Katru četiri godine kasnije. Predvodit će reprezentaciju i na Final Fouru Lige nacija u lipnju iduće godine.

Blažević je reprezentaciju vodio od 1994. do 2000. godine ostvarivši 33 pobjede, 24 neodlučena ishoda i 15 poraza. "Vatrene" je predvodio do svjetske bronce 1998. u Francuskoj i četvrtfinala Eura 1996.

IZBORNICI S NAJVIŠE SUSRETA NA HRVATSKOJ KLUPI

72 - Zlatko Dalić, Miroslav Blažević
65 - Slaven Bilić
25 - Ante Čačić, Zlatko Kranjčar
24 - Otto Barić

19 - Niko Kovač...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider