Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Zapeli na Vatrenima

Turci razočarani nakon poraza od Hrvatske: Bijesni na izbornika Kuntza, traži se ostavka

Navijači turske reprezentacije izrazili su nezadovoljstvo potezima izbornika Stefana Kuntza nakon poraza od Hrvatske u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2024.

Hrvatska je pobijedila Tursku s 2:0 u Bursi (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Turski navijači i mediji razočarani su porazom njihove reprezentacije protiv Hrvatske u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2024.

Josip Šutalo Šutalo presretan zbog svoje igre i slavlja Vatrenih: "Velika pobjeda, očekivali smo ovo" divider

„U Bursi nismo dobili oni što smo htjeli“, piše popularni turski portal Fanatic.

„Turska je dobro otvorila, stvorila je nekoliko šansi i trebala povesti, no vratar Livaković spašavao je Hrvate u nekoliko navrata. Onda je sve pošlo po zlu. Hrvatska je povela iz prvog udarca na turska vrata, a da to neće biti turska večer, moglo se vidjeti kada je iz igre morao izaći kapetan Calhanoglu. Drugi hrvatski gol u finišu prvog dijela prelomio je utakmicu. Turska više nije imala snage za povratak“, piše Fanatic.

„Turska je zapela na Hrvatskoj. Nismo mogli zaustaviti Kovačića“, ističe ugledni Milliyet.

„Turska je odlično otvorila utakmica, stvorila je nekoliko dobrih šansi, ali nije uspjela postići pogodak i to joj se osvetilo“, zaključuje Milliyet.

Hurriyet također ističe odličan početak Turske i dvije najbolje šanse koje nije iskoristila.

„Cengiz Ünder i Kerem Aktürkoğlu dobru su pucali, ali Livaković je imao svoj dan i sjajno je zaustavio oba udarca. Te dvije obrane odredile su utakmicu.“

Hurriyet piše da je turski izbornik Stefan Kuntz kritiziran na društvenim mrežama kada je umjesto ozlijeđenog Çalhanoğlua uveo İsmaila Yükseka.

„Naša desetka i najbolji igrač se ozlijedio, a on umjesto njega uvodi obrambenog igrača. Trebao je uvesti ofenzivca Ardu Gülera. Kuntz, podnesi ostavku!“ prenosi Hurriyet izljeve bijesa turskih navijača.

Turski dnevnik ističe da su tribine grmjele „Arda Güler“ kada je Çalhanoğlu izlazio, no izbornik Kuntz ih nije poslušao.

"Ferdi Kadıoğlu igra desnog beka, a ne lijevog. Arda Güler trebao je ući umjesto Çalhanoğla. Gubili smo, kako je mislio da ćemo postići golove", komentiraju turski navijači, koji su listom ljutiti što njemački stručnjak nije prije uveo Gülera, koji nosi isto ime kao i bivši turski kapetan i velika zvijezda Arda Turan, koji je prije utakmice dobio veliki pljesak kada je dobio nagradu Turskog nogometnog saveza za 100 nastupa u turskim selekcijama.

Najbolji trenuci utakmice Turska - Hrvatska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider