Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Oršić još na rehabilitaciji

VIDEO Petković se vratio i poručio: "Moraš imati glavu koja će podnijeti presing u Dinamu"

Na predstavljanje predstave Raspucavanje koju su kao preventivnu kampanju predstavili nogometni savezi i Lutkarsko kazalište Lutonjica Toporko, stigla su i dva reprezentativca, Mislav Oršić i Bruno Petković. Dok se bivši igrač Dinama Oršić oporavlja u Zagrebu od ozljede, sadašnji prvotimac Modrih Bruno Petković zaliječio je ozljedu i ovog se vikenda vratio na nogometni teren.

Bruno Petković nakon 44 dana ovog se vikenda vratio na nogometni teren i od prve minute zaigrao u derbiju kola protiv Osijeka.

"Dobro sam se osjećao, zaželio sam se nogometa. Kad ne igram, shvaćam tezu da je teže gledati sa strane. Dosta je nerviranja, iako nekad gledajući sa strane primijetiš stvari koje ne vidiš igrajući. Vjerujem da ću još jači izaći iz ovoga perioda", optimistično će Petković.

Njegov povratak zazivali su i navijači, ali i trener Jakirović, jer Modri se bez njega nisu baš naosvajali bodova.

"Mi smo svjesni da moramo igrati pod pritiskom i da je to u Dinamu normalno, puno se očekuje, stalne su kritike, od novinara, do prijatelja i trenera, te bez obzira na nogometne predispozicije, moraš imati glavu koja će podnijeti takav presing."

Presinga Modrima ne nedostaje, već u četvrtak plavi gostuju kod Astane.

"Već četvrta utakmica u tri mjeseca, poznajemo se, ali opet ćemo odraditi video analizu, da vidimo što možemo bolje. Svaka je utakmica novo dokazivanje, svjesni smo što smo propustili i što nam je nedostajalo posljednja dva, tri kola."

Vatreni su bez Petkovića odradili kraj kvalifikacija i plasman na Euro iduće godine.

"Pa čak i malo mirnije nakon onakovog listopada, ali svjesni smo što nije bilo dobro u te dvije utakmice te su dečki odigrali dobro, samouvjereno, odradili su što se tražilo."

Oršić: Dinamo je najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj

A reprezentaciju je uz TV ekran ispratio i Mislav Oršić koji se u Zagrebu oporavlja od operacije ligamenta koljena.

"Pratio sam sve, reprezentacija je bila najbolja kad je najpotrebnije. I Katar smo izborili u zadnjoj utakmici, tako i sada i bio sam siguran da ćemo to izboriti."

Ništa jednostavnije nije mu ni gledanje bivšeg kluba.

"Dinamo je stvarno najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj i mislim da će to na kraju i izvući. Mislim da je i sezona 2021./22. isto je tako bila... Vjerujem u njih."

Zadovoljan je oporavkom, a za nastup na Euru iduće godine kaže:

"To mi je jedan od glavnih ciljeva, da se dovedem u red ,a onda ćemo vidjeti kako će to biti tamo u petom i šestom mjesecu."

I dok od povrataka Oršića u plavo jato zasad nema ništa, Oršić i Petković uskoro bi se mogli zajedno ponovno naći u svlačionici Vatrenih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider