Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
OTET U KAIRU

VIDEO Na stadionu u Egiptu pojavila se zastava za Tomislava Salopeka, brutalno ubijenog Hrvata

''Tomislav Salopek. Jedan od nas, Počivao u miru'', pisalo je na zastavi.

 U Kairu se igrala utakmica Egipta i Hrvatske u sklopu turnira koji donosi trofej.

Hrvatska je na utakmici imala podršku oko 200-tinjak navijača, a kod izlaska igrača mnogi su primijetili zastavu posvećenu Tomislavu Salopeku.

''Tomislav Salopek. Jedan od nas, Počivao u miru'', pisalo je na zastavi.

Riječ je o Hrvatu iz Vrpolja kraj Slavonskog Broda koji je otet u glavnom egipatskom gradu Kairu u srpnju 2015. godine.

Prva vijest o otmici Tomislava Salopeka objavljena je 24. srpnja 2015. kada je francuska agencija France presse izvijestila da su nepoznati napadači oteli u Egiptu hrvatskog državljanina koji je u toj zemlji radio za francusku tvrtku, što je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Tada je objavljeno da je Salopek otet 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao. Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru.

Desetak dana o sudbini otetog Hrvata ništa se nije znalo, a onda se 5. kolovoza 2015. na internetu pojavila snimka u kojoj Islamska država prijeti da će ga pogubiti ako se u roku od 48 sati ne ispuni njihov zahtjev i oslobode "muslimanske žene".

Muškarac na snimci sam se predstavio kao Tomislav Salopek i pročitao zahtjev otmičara, no nažalost, kasnije je brutalno ubijen.

Hrvatska - Egipat VIDEO Hrvatska protiv Egipta u osporavanoj prvoj garnituri dresova: Jeste li promijenili mišljenje? divider

Marin Ljubičić u dresu hrvatske reprezentacije Katastrofa Hrvatske U-21 protiv Portugala: Mladi Vatreni popili petardu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider