Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Veliki obrat

UEFA demantirala Mađare i zabranila spornu zastavu koja je uzburkala navijače iz regije

Po objavi Mađarskog nogometnog saveza kako im je UEFA dopustila isticanje zastave "Velike Mađarske" na utakmicama javili su se iz krovne europske nogometne organizacije i demantirali vijest.

Mađarski navijači (Foto: Afp)

U srijedu je regijom proletjela vijest kako je UEFA Mađarskom nogometnom savezu dopustila isticanje zastave "Velike Mađarske" na utakmicama. Međutim, medijski napisi prilično su iznenadili ljude u Nyonu, koji su odmah pismenim putem odgovorili glavnom tajniku mađarskog saveza, demantirali dozvolu i donijeli zabranu unošenja sličnih obilježja.

Mađarski navijači Sramota u režiji UEFA-e: Hrvatski navijači poludjet će na ovu skandaloznu odluku divider

"Poštovani gospodine Vagi, javljamo se u vezi s prijašnjim razgovorom o nošenju zastava i obilježja koji se odnose na Veliku Mađarsku ili Povijesnu Mađarsku u službenim UEFA-inim utakmicama. Na naše veliko iznenađenje, mediji su objavili kako smo mi to dopustili, što dakako nije istina. Još jednom napominjemo kako takve zastave nikako nisu dopuštene, nadamo se kako ćete moći sami riješiti tu situaciju i upozoriti navijače da ne nose slična obilježja. Ako se to dogodi, morat ćemo se posegnuti za disciplinskim sankcijama koje će odrediti naša nezavisna tijela", napisao je u pismu glavni tajnik UEFA-e Theodore Theodoridis.

Ta je odluka podigla ogromnu buku u susjednoj Srbiji, a tamošnji mediji proglasili su je sramotnom. Ogorčeni su i Rumunji, koji su poslali apel i službenim putem, ali cijela zavrzlama sad je konačno riješena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider