Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Talijan ispisao povijest

Turski mediji oduševljeni premijerom novog izbornika: "Montella je učinio točno ono što je najavio"

Talijanski stručnjak Vincenzo Montella otkrio je dan uoči utakmice svoj plan i realizirao ga je, pišu turski mediji poslije pobjede Turske protiv Hrvatske.

Vincenzo Montella (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Vatreni su ponovo kiksali u Osijeku, poslije katastrofe protiv Austrije u Ligi nacija Hrvatska je poražena i od Turske 0:1 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Turska javnost jednako je ugodno iznenađena ovim rezultatom kao što je, vjerujemo, hrvatska javnost bila neugodno iznenađena poslije 90 i kusur minuta na Opus Areni.

Zlatko Dalić Dalić nakon poraza od Turske bez opravdanja: "Loša igra, loša utakmica, sve je išlo u krivom smjeru" divider

"Ogroman korak ka Europskom prvenstvu pod Montellom, pobijedili smo Hrvatsku i preuzeli vrh skupine“, fanatično piše najčitaniji turski sportski portal Fanatik.

"Montella ispisao povijest, postao je prvi talijanski strateg na klupi naše nacionalne momčadi koji je slavio na svojoj službenoj premijeri. Njegovi prethodnici Sandro Puppo, Leandro Remondini i Giovanni Verglien nisu uspjeli“, piše u tekstu.

Lovro Majer Majer nakon bolnog poraza od Turske: ''Ovo je samo škola, nema razloga za brigu'' divider

"Baris iskoristio veliku pogrešku Livakovića i prvijencem donio pobjedu,“ piše u tiražnom Millyetu.

"Livaković je prije velike pogreške imao tri odlične reakcije, ali Baris nije imao milosti za njegov kiks. Salih Ozcan u 30. minuti poslao je prekrasno dodavanje za Barisa Yilmaza koji je sa svoje polovice utrčao u naš dio terena. Baris je na ramenu imao Joška Gvardiola, ali primijetio je da je Livaković otišao s gola i prebacio ga dijagonalom za svoj prvijenac u turskom dresu“, nastavlja se u tekstu.

VAR pregled kaznenog udarca VIDEO Sudac Taylor je uzrokovao euforiju na Opus Areni, ali uz pomoć VAR-a je onda i ugasio divider

Najpopularniji turski list, Hurriyet, istaknuo je kako je Vincenzo Montella na svojoj premijeri učinio upravo ono što je uoči utakmice najavio.

"U mojoj viziji nogometa potrebni su mi igrači koji mogu pobjeći visoko postavljenoj obrani. Kerem i Baris su takvi igrači. Zato ćemo tako i postaviti igru. Naši suparnici imaju dva sjajna braniča, želimo im otežati život s našom brzinom“, pričao je Montella uoči susreta.

"Upravo taj plan koji je najavio, Montella je i realizirao, Baris se zavukao iza leđa obrani poslije sjajnog dodavanja Saliha Ozcana i zabio je za pobjedu Turske.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX