Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vratio se

Tajni Dalićev adut za Tursku: "Bilo mi je teško gledati Svjetsko prvenstvo bez mene"

Josip Brekalo i Petar Musa trebali bi zaigrati protiv Turske u Osijeku.

Zlatko Dalić (Foto: Afp)

Nije me bilo određeno vrijeme u reprezentaciji, no ovdje je i dalje atmosfera sjajna, naglasio je hrvatski nogometni reprezentativac Josip Brekalo, kojeg je izbornik Zlatko Dalić ponovno pozvao u momčad.

U utorak su na konferenciji za novinare HNS-a uoči nova dva kvalifikacijska ogleda za odlazak na Euro gostovali Josip Brekalo i Petar Musa, a igrač Fiorentine Brekalo naglasio je da se osjeća odlično u ovoj fazi sezone.

"Potpuno sam spreman za Tursku i Wales. Osjećamo se odlično i u dobroj sam formi, a na izborniku je da odluči i da nam podijeli taktičke zamisli. Nije me bilo određeno vrijeme u reprezentaciji. Momčad je sve mlađa, to su sve igrači koje jako dobro poznajem i s kojima sam od malih nogu. Atmosfera je kao i uvijek stvarno sjajna", rekao je Brekalo, koji se osvrnuo na razdoblje kada nije bio dio reprezentacije.

"Puno mi je nedostajala Hrvatska. Teško mi je bilo i pratiti Svjetsko prvenstvo jer nisam bio s momčadi. Ali, sada sam tu i to je najvažnije. Nadam se da ću i ostati dio reprezentacije."

Filip Hrgović Službeno je! Filip Hrgović napada svjetski naslov: IBF mu dodijelio protivnika divider

Napadač Petar Musa mogao bi imati veliku ulogu u iduće dvije utakmice jer su brojni reprezentativci koji igraju prema naprijed ozlijeđeni i igrač Benfice možda iskoristi tu šansu na pravi način.

"Spreman sam i prepun samopouzdanja. Uvijek je sjajno doći na okupljanje reprezentacije. Utakmice protiv Turske i Walesa nisu lagane. Bit će to dva posve suprotna susreta. Turci su promijenili i izbornika. No mislim da problema neće biti ako mi budemo pravi. S izbornikom Dalićem još nisam razgovarao o onome što očekuje od mene, o minutaži. Ali ja sam spreman, želim maksimalno iskoristiti priliku ako je dobijem. I u Benfici mi je sve bolje jer igram više nego prije i moja je uloga u ovom trenutku značajnija", napomenuo je Musa.

Hrvatska na osječkoj Opus Areni protiv Turske igra u četvrtak s početkom u 20:45, dok potom gostuje kod Walesa u nedjelju, također u 20:45.

Hrvatska i Turska vodeće su na ljestvici skupine, obje reprezentacije imaju po 10 bodova, ali Hrvatska je odigrala utakmicu manje. Uz utakmicu više od Hrvatske po sedam bodova imaju Armenija i Wales.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider