Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Medo iz Berlina

VIDEO Sinoć je gorjelo pokraj našeg hotela: Berlin krcat Hrvatima, kiša kvari veliki plan

Uoči utakmice Hrvatske i Španjolske na otvaranju Eura u Berlinu vlada sjajna atmosfera, no kiša remeti planove hrvatskih navijača…

Gorjelo je u Berlinu večer uoči utakmice Hrvatska - Španjolska na Euru. Najveća ludnica bila je u grčkom restoranu Remviju, na jugozapadu njemačke prijestolnice. Smješten je u ulici Guntzelstrasse.

Na nekoliko dana zakupio ga je Tihomir DislerTile, poznati navijač Cibalije i hrvatske reprezentacije iz Vinkovaca. Naš je hotel pet-šest minuta hoda od Remvija, navijanje se čulo kao da se ispod prozora igra utakmica.

Ludnica kod Tileta u Berlinu

Budući da se Remviju nije moglo prići, oko njega se okupilo barem dvije tisuće ljudi, hrvatski navijači okupirali su sve okolne lokale. Lokalne trgovine radile su sto na sat. Pive je nestalo u rekordnom roku pa su stizale narudžbe s udaljenijih punktova.

Jutros je u Berlinu opet počela padati kiša, temperatura se spustila na 15-16 stupnjeva. Kiša još uvijek rominja i u mnogome otežava planove hrvatskih navijača. Dok pišem ovaj tekst čujem navijanje. Nije glasno kao sinoć, ali pred restoranom se već okupljaju navijači.

Modrić i Rakitić Ivan Rakitić naletio na dvojicu dječaka u kockastim dresovima pa ih zamolio za zajedničku fotografiju divider

Pod znakom pitanja je razvijanje goleme hrvatske zastave ispred Brandenburških vrata. Navijači iz Crikvenice još nisu dobili dozvolu da je razviju. Plan je bio da se razvije u 13 sati, ali još nema potvrde. Ako kiša nastavi padati, pitanje je koliko će sve skupa imati smisla, odnosno koliko će se ljudi okupiti. 

Čuvena hrvatska zastava na Brandenburškim vratima?

Sinoć su je pokušali razviti ispred Remvija, ali nisu uspjeli zbog skučenog prostora. Čuvena zastava prati Vatrene još od Eura 2004. u Portugala. Od tada je prošla mnoge turnire i postala je svojevrsna amajlija hrvatske reprezentacije. Zastava u dizajnu hrvatskog grba ima goleme dimenzije: 107 x 12,5 metara, površine 1,4 tisuće četvornih metara i teška 150 kilograma. Prije odlaska u Njemačku razvijena je na 135 metara Dalmatia Toweru u Splitu.

Kylian Mbappe i Luka Modrić Velika analiza Eura: Evo što su izdvojili kao hrvatske prednosti, a što kao nedostatke divider

Organizatori Eura i grad Berlin pozvali su hrvatske navijače u Fan Meeting Point Breitscheidplatz, gdje će biti okupljanje hrvatskih navijača uz hrvatsku glazbu za koju je zadužen DJ JOSEPO. Ako ne bude moguće razvijanje zastave pred Brandenburškim vratima, onda će se tu razviti.

Pada rekord

Da je vrijeme ljepše, tu bi se jamačno okupile desetine tisuća Hrvata. Pretpostavlja se da ih je u ovom trenutku 100 tisuća u Berlinu. U našem hotelu na doručku pola stolica su zauzeli Hrvati. Mahom su bili obučeni u dresove ili su nosili neka navijačka obilježja. Mnogi su došli s obiteljima, ima dosta djece. Atmosfera je vesela i vrlo pozitivna. Do sada nismo zamijetili niti jedan incident, a sinoć se točilo pivo u slapovima.

Luis de la Fuente Španjolci ostali bez važnog igrača za dvoboj s Hrvatskom: "Očekujemo atmosferu kao u finalu Lige nacija" divider

Jučer sam pisao da će sigurno pasti rekord po posjeti hrvatskih navijača utakmici Vatrenih na inozemnim stadionima. Na finalu Lige nacija u Rotterdamu bilo je oko 35 tisuća hrvatskih navijača na De Kuipu, čime je srušen rekord sa Svjetskog prvenstva 2006., kada je na utakmici Hrvatske i Brazile bilo preko 30 tisuća Hrvata.

Olimpijski stadion večeras će vratiti rekord u svoje skute, gotovo sigurno će biti više od 35 tisuća hrvatskih navijača, a lako je moguće da se brojka popne do 50 tisuća. Nadajmo se da će Vatreni polučiti pozitivan rezultat i da će se slaviti dugo u noć.

Imaju li Vatreni plan za Španjolce? Bivši engleski napadač tvrdi: Hrvatska će završiti na dnu skupine divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider