Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Može, potpisujemo

Simulacija za cijeli Euro: Hrvatska će biti druga u skupini i u četvrtfinalu ide na Englesku?

Europsko nogometno prvenstvo počinje u petak.

Euro 2024. (Foto: Afp)

Bliži nam se početak Europskog prvenstva u Njemačkoj, Euro će biti otvoren u petak utakmicom između domaćina i Škotske.

U odbrojavanju do starta europske smotre i do prve utakmice Vatrenih (Hrvatska - Španjolska) na internetu je prava poplava raznih prognoza i simulacija.

Izdvojili smo onu od stranice Football Meets Data, napravljenu još nakon ždrijeba skupina za Euro, a na temelju ELO rankinga.

Prema istoj, Hrvatska će završiti druga u skupini B i u osmini finala će ju čekati Mađarska kao drugoplasirana reprezentacija iz skupine A.

Pobjednik tog dvoboja u četvrtfinalu bi išao na boljeg iz ogleda Engleska - Austrija. Englezima, naime, predviđaju da će biti pobjednici u skupini C, a Austrijancima da će proći u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

U istom dijelu ždrijeba u polufinalu, ako do tamo dođu, izabranike Zlatka Dalića bi čekao netko iz kvarteta Belgija/Italija/Francuska/Turska.

U svakom slučaju, bilo bi lijepo da se ovaj prvi korak obistini, da Hrvatska i Mađarska budu druge u svojim grupama. Sa susjedima bi se "potukli" za mjesto u četvrtfinalu gdje bi vjerojatno čekali Englezi, u novoj velikoj bitci protiv Vatrenih.

Čitatelji gol.hr-a svoje prognoze mogu dati na Golmaniji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX