Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pohvalio navijače

Poljski novinar oduševljen: "Ovo nije pravilo na Balkanu, ali Hrvati su neki drugi svijet..."

Poljski novinar je bio oduševljen atmosferom na Opus Areni na utakmic Hrvatske i Poljske.

Hrvatska - Poljska (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Hrvatska je svladala Poljsku minimalnim rezultatom (1:0) u sklopu Lige nacije na Opus Areni u Osijeku, no prikazanom igrom na terenu zaslužila je puno više.

Unatoč krvavom obračunu u središtu grada prije važne utakmice, poljski novinari su bili oduševljeni igrom na terenu, ali i ponašanjem Hrvata na tribinama.

Posebno su bili impresionirani činjenicom da se nije čuo niti jedan jedini zvižduk kada je krenulo intoniranje poljske himne, a na temelju toga su zaključili da je ovo  drugi svijet u odnosu na neke druge države s ovih prostora:

"Ovo nije pravilo na Balkanu, kao što smo mogli vidjeti u Podgorici ili Tirani. Ipak Hrvatska je u usporedbi s Crnom Gorom ili Albanijom, drugi svijet u smislu kulture i lijepog ponašanja.

Čim je poljska himna odjeknula Opus Arenom u Osijeku, nije se čuo zvižduk, a na samom kraju čak i stidljivi pljesak. Tako se to radi, bravo Hrvati", zaključio je novinar Jacob Sewerny koji piše za Sport.pl.

Duje Ćaleta-Car Novi šef obrane Vatrenih oduševljen formacijom i svojom ulogom: "Pokazao sam da se može računati na mene" divider

Luka Modrić Poljaci nakon poraza: "Hrvati su nam održali lekciju iz nogometa. Uništio nas je Modrićev gol iz snova" divider

Luka Modrić Modrić zabija slobodnjake samo u Osijeku: ''Sam ću znati kad je kraj, nitko mi to ne mora govoriti'' divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook