Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bit će borbe

Počinju kvalifikacije za Euro 2024.: Pogledajte kako izgledaju sve skupine

Na Euru 2024. nastupit će 24 reprezentacije, a Njemačka se kao domaćin automatski kvalificirala za turnir. Kvalifikacije će se igrati u pet "prozora", prvi starta 23. ožujka, a završava 28. ožujka, dok je posljednji mini ciklus od 16. do 21. studenog.

Euro 2024. (Foto: Afp)

Utakmicom između Kazahstana i Slovenije u četvrtak počinju kvalifikacije za 17. Europsko nogometno prvenstvo, koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja 2024. održati u Njemačkoj.

Istog dana, ali malo kasnije na rasporedu je još sedam utakmica.

Na Euru 2024. nastupit će 24 reprezentacije, a Njemačka se kao domaćin automatski kvalificirala za turnir.

Tijekom kvalifikacija popunit će se dvadeset mjesta, a bit će to pobjednici i drugoplasirani u deset kvalifikacijskih skupina. Preostale tri karte podijelit će se nakon doigravanja, točnije nakon tri turnira s četiri reprezentacije.

Dvanaest momčadi bit će odabrano na temelju njihova učinka u Ligi nacija u sezoni 2022./2023., a koje se već nisu kvalificirale putem glavnog kvalifikacijskog turnira. Pobjednici s tri turnira izborit će plasman na EP-u.

Na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e na Hvaru u rujnu prošle godine potvrđeno je da će Rusija biti isključena iz kvalifikacija za EP 2024. jer je UEFA suspendirala sve ruske momčadi nakon invazije te zemlje na Ukrajinu u veljači 2022. godine.

U kvalifikacijama za Euro sudjelovat će 53 reprezentacije, koje su raspoređene u deset kvalifikacijskih skupina - sedam skupina s po pet momčadi i tri skupine s po šest momčadi.

Hrvatska će svoj put prema Njemačkoj loviti u skupini D zajedno s Turskom, Walesom, Armenijom i Latvijom, a prvu utakmicu Vatreni će imati u subotu, 25. ožujka, na Poljudu protiv Walesa.

Kvalifikacije će se igrati u pet "prozora", prvi starta 23. ožujka, a završava 28. ožujka, dok je posljednji mini ciklus od 16. do 21. studenog.

Dodatne kvalifikacije su od 21. do 26. ožujka iduće godine.

Posljednji europski naslov osvojila je Italija porazivši u finalu na Wembleyju Englesku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Hrvatska je na Euru 2020. poražena u osmini finala od Španjolske 3:5 nakon produžetaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider